Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.07.2014.
02:30
Vesti A

Ćuićevo utočište na salašu

Srbin Bogdan Ćuić je jedan od pet najtraženijih međunarodnih begunaca sa liste policije u Kvinslendu. Svih pet su bajkeri - dvojica su Bandidosi, dvojica Mongoli i jedan je Anđeo pakla. Organi gonjenja ih traže zbog niza krivičnih dela - od ubistva do iznuđivanja.

Srbin Bogdan Ćuić je jedan od pet najtraženijih međunarodnih begunaca. Svih pet su bajkeri - dvojica su Bandidosi, dvojica Mongoli i jedan je Anđeo pakla
 

Kako izveštava "Kurijer mejl", kvinslendska policija prati trag bajkera putem svojih obaveštajnih izvora, ali i uz pomoć nacionalne jedinice za borbu protiv organizovanih bandi, zatim poreske uprave i useljeničkih vlasti, ali i stranih organa gonjenja.


- Mi ne sumnjamo da oni nisu povezani sa svojim kriminalnim grupama u tim drugim zemljama - kaže za brizbejnski "Kurijer mejl" komandir specijalne jedinice Maksima Mik Nilend. - Pored saradnje sa australijskim organima, mi smo povezani sa organima za zaštitu zakona u svetu, kako bismo te bajkere priveli pravdi u Kvinslendu.

Pored Ćuića (Bandidosi), ostala četiri su Bret Piči (Bandidosi), Merang Mašagati (Mongoli), Erol Gildea (Anđeli pakla) i Vejd Jejts-Taui (Mongoli). Njih traže zbog ispitivanja ili zbog podizanja optužnice za dela kao što su ubistvo, iznuđivanje, silovanje, droga i ubistvo iz nehata.
 

U kontaktu s rođacima

Ranije, detektiv Stiv Holahen tvrdio je da policija veruje da bi jedan broj Ćuićevih rođaka i prijatelja "mogao da zna gde je on i mogao da bude s njim u vezi".
- Veoma smo zainteresovani da ga nađemo i pitamo o njegovim spoznajama o svemu - rekao je policajac.

Trojica su još u bekstvu, četvrti je u zatvoru u Nemačkoj, nakon što mu je viza ukinuta, a peti iza rešetaka u Americi i čeka izručenje Australiji. Od onih koji nisu uhvaćeni, dvojica su, veruje se, na Tajlandu, a treći (Ćuić) u Srbiji, preciznije, u Vojvodini, na salašu svoje familije.


Bogdan Ćuić je neuhvatljiv za organe gonjenja već više od dve godine. Srbija inače nema sporazum o ekstradiciji sa Australijom.


Jejts-Taui je prihvatio da bude izručen iz Amerike u Australiju, gde ga čeka optužba za ubistvo bez predumišljaja, a u vezi sa fatalnim napadom nožem na Gold Kostu.
Policija traži Bogdana Ćuića kao "osobu od posebnog interesa", da bi ga ispitala u vezi sa ubistvom Džeka Lija (22), počinjenim aprila 2012. godine u brizbejnskom Centro šoping-centru u Ejt Majl Plejnsu.


Li je ubijen hicem u glavu, nakon što je navodno pošao da se sretne s čovekom iz automobila BMW srebrne boje, kako bi kupio kokain u vrednosti od 17.000 dolara. Auto je kasnije nađen napušten u Riverhilsu, a policija tvrdi da ga je mesecima pre toga vozio Ćuić, inače nezaposleni fasader.


Policija je utvrdila da je Ćuić dan posle ubistva pobegao na Tajland, proveo nedelju dana na "odmoru" u tamošnjem sastajalištu Bandidosa, a zatim odleteo u Srbiju.
 

Beg od zakona

Komandir Nilend kaže da njegovi detektivi čine sve moguće da "stave ruku" na tražene bajkere koji su, u nekim slučajevima, pobegli da izbegnu državni "strogi zakon protiv bandi".
- Naši obaveštajni podaci ukazuju da su neki od njih pobegli zbog obračuna vlasti sa kriminalom.
Policajac odaje priznanje novim propisima, koji su doprineli padu nasilnog kriminala kojim su se bavili bajkeri.
- Mi i dalje beležimo nasilni kriminal, i dalje postoji iznuđivanje, ali ne u obimu kakav smo imali između 2011. i 2013. godine - kaže on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online