Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.10.2013.
08:46
Vesti A

Bajkeri penzioneri žive kao milioneri

Policija ima nameru da onesposobi bajkerske bande tako što će im "isušivati" bankovne račune. Nameru je obelodanio Pavle Jevtović, izvršni direktor Australijske komisije za borbu protiv kriminala, koji je u Federalnoj policiji proveo 28 godina.

Pavle Jevtović
 

Kako saopštava "Kurijer mejl", Centrelink i poreznici usmeriće se i na kontrolu prihoda pojedinaca, među kojima je dosta onih "koji primaju državne penzije, a žive kao milioneri".


Jevtović, koji je takođe radio na suzbijanju organizovanog kriminala u Viktoriji, bio je prošle nedelje na Gold Kostu, uz otvaranje kvinslendskog ogranka nacionalne jedinice za borbu protiv bandi.


On je potvrdio da će sa novim organom raditi dva obaveštajna oficira iz nacionalne Komisije za borbu protiv kriminala.
 

Da li klubovi plaćaju reket?

 

Jevtović je odbio da komentariše tvrdnje da su noćni klubovi na Gold Kostu prisiljeni da bajkerskim bandama plaćaju reket.
- Upoznat sam s nizom obaveštajnih podataka, odnose se i na Kvinslend i na čitavu državu, koji se odnose na iznuđivanje. Neću ići u detalje, ali su nama poznati ti detalji i nastavićemo da sa policijom Kvinslenda tesno sarađujemo.

- U stvari, ta dva čoveka biće veza sa čitavom komisijom u zemlji - kazao je Jevtović.

- Oni će imati na raspolaganju niz tehnoloških i drugih resursa. Ali, što je najvažnije, oni će biti u stanju da spajaju obaveštajne podatke do kojih jedinica dođe sa nacionalnom obaveštajnom dokumentacijom kojom komisija raspolaže.
 

Jevtović ističe da je u Kvinslendu uočljiv problem sa deset motociklističkih bandi na Gold Kostu, ali da je to deo problema kriminala na nivou čitave države.


- Da se pošteno kaže da ono što bajkerske bande, koje su izvan zakona, rade u jednoj državi nije mnogo drugačije od onoga čime se bave u drugoj.
 

Jevtović ističe da su poreski specijalisti koji rade sa Australijskom komisijom za borbu protiv kriminala bili u stanju da utvrde 1,7 miliona dolara poreskog duga članova bande Rebels.
 

- Pošto su oni uključeni u različite vrste kriminala, kao što su iznuđivanje, prostitucija, nasilje, mi smo, kao organi zaštite zakona, sve bolje u stanju da to otkrijemo.
 

Jevtović je kazao da je posao započet i pre formalnog saopštavanja učešća federalaca i da će se komisija povezivati i sa specijalnom jedinicom Hidra, koja je usmerena na šverc droge kod bajkera.
 

Tokom pola decenije, inače, na Kvinslend otpada oko polovine svih ilegalnih laboratorija metamfetamina koje je pronašla policija Australije. Komisija za borbu protiv kriminala objavila je nedavno da je u Kvinslendu 2012/13. godine broj takvih laboratorija povećan za 29 odsto. Od ukupnom 809 "fabrika droge" otkrivenih u Australiji, 400 je bilo u Kvinslendu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online