Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.08.2017.
12:12
Vestionline A

Racije širom Sidneja, zaplenjeni milioni

U utorak u šest ujutro, u Sidneju je krenuo jedan od najvećih obračuna policije u istoriji NSNj sa organizovanim kriminalom. Reč je o sinhronizovanim racijama na više od 50 adresa u 19 predgrađa, u kojima je učestvovalo 570 policajaca.

Reuters
Pretresi su izvedeni u kućama, industrijskim pogonima i prodavnicama duvana 

U Sidneju i u dve strane države uhapšeno je ukupno 17 osoba, od čega devet muškaraca i jedna žena u Sidneju. Petorica čekaju na izručenje iz Emirata, a još dvoje palo je u Hagu (Holandija).

Pretrese je vodila Australijska federalna policija zajedno sa specijalnim odsekom policije NSW za borbu protiv organizovanog kriminala sa Srednjeg istoka, kao i pripadnicima Komisije NSW za borbu protiv kriminala i više drugih agencija.

Policija će kasnije objaviti da su njene snage, zajedno sa inostranim agencijama, na međunarodnom planu vodile tri različite operacije, sve usmerene na internacionalno krijumčarenje metamfetamina i duvana.

Napad na Fadija

Racija na kuću Džona Ibrahima usledila je samo nedelju dana pošto je izašla iz štampe njegova autobiografija u kojoj je kazao da će "rasturiti grad na delove" zbog napada u kome je teško povređen njegov brat Fadi.
Fadija je nepoznati napadač 2009. pogodio sa pet metaka dok je u svom lambordžiniju sedeo sa svojom tadašnjom devojkom, a sada ženom Šejdom Bastani. Ona je takođe ranjena. Niko još nije odgovarao za napad.

U pitanju je šverc 1,8 tona metamfetamina, 136 kilograma kokaina i 15 kilograma meta u kristalu, u vrednosti na ulici od oko 810 miliona dolara. Sva droga zaplenjena je u Holandiji.

Koordinisani pretresi od zore u vezi su sa "više odvojenih istraga o kriminalu", kazao je predstavnik Federalne policije.

Prodao imanje

Prošle godine, Fadi je prodao svoje ekstravagantno petosobno imanje sa podovima od mermera i tesanog kamena, bazenom i 16 sigurnosnih kamera, kao i sistemom za prepoznavanje otisaka prstiju na vratima.

Pretresi su izvedeni u kućama, industrijskim pogonima i prodavnicama duvana od Kenli Vejla do Pančbola, Ferfilda i Benkstauna, do Dover Hajtsa, Belvju Hila i Vokluza. Policija je zaplenila predmete i gotovine ukupne vrednosti od 5,45 miliona dolara, za koje se veruje da predstavljaju dobit od kriminala.

Čitavog utorka trajao je pretres vile u Vokluzu koja pripada Džonu Ibrahimu, ličnosti sa Kings Krosa. Ibrahim nije uhapšen, ali jesu njegova dva brata Majkl i Fadi. Njih su federalci uhapsili u Dubaiju, dok su bili na večeri sa još tri policiji poznata saradnika, među kojima su Mustafa Dib i Stiven Elmir. Njih trojica su takođe uhapšeni. Policija tvrdi da su i braća Ibrahim uključena u krijumčarenje droge u Australiju. Sada vlasti rade na ekstradiciji pomenute petorke u Australiju.

Organi reda takođe navode da su rasturili još jednu međunarodnu mrežu švercera metamfetamina u kojoj je bila jedna familija iz Sidneja poznata po kriminalu, kao i da su uhapsili članove trećeg sindikata koji se bavio švercom ilegalnog duvana u Australiju.

Reuters
Policija u akciji

Danijel, sin Kralja Krosa Džona Ibrahima je takođe uhapšen, zajedno sa Ahmadom Rokom Ahmadom, bratom likvidiranog člana podzemlja Validom Ahmadom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online