Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.09.2017.
12:12
Vesti A

U Sidneju uhapšeni verenici zbog droge

Pre samo nekoliko dana, Belinda Stoleski i njen verenik Metju Bjeganski postavili su na Fejsbuku fotografiju s natpisom "Kralj i kraljica Darlinghersta". U sredu, njihove "krune" su pale pred Centralnim lokalnim sudom u Sidneju, gde su izvedeni suočeni s krivičnim prijavama za dilovanje droge i posedovanje prihoda od kriminala.

Reuters
Policijska operacija "Pirama" u Sidneju 

Oni su, sa još trojicom, uhapšeni dan ranije, u jutarnjim policijskim racijama na adrese u Darlingherstu, Sari Hilsu i Redfernu. Hapšenja su nastavljena i u sredu, kada su uhvaćena još trojica muškaraca.

Racije su predstavljale kulminaciju dvomesečne policijske operacije pod radnim imenom "Pirama", usmerene na trgovinu heroinom i ajsom na području Kings Krosa.

Sa Stoleskom i Bjeganskim pred sud su izvedeni i Toni Lien Benet (41), za koga se navodi da je bio glavni snabdevač uličnih dilera na Kings Krosu, kao i Adam Rajt (40). Od njih četvoro, samo je Rajt pušten da se brani sa slobode, uz stroga ograničenja. On je, inače, veći deo utorka proveo pod stražom u bolnici Sent Vinsent, gde je primao pomoć zbog povreda na licu koje je zadobio tokom hapšenja kada je, navodno, postao agresivan prema policiji.

Na sudu se pojavio putem audio-video linka. Preko oka imao je beli zavoj koji je tokom pretresa podigao, da bi pokazao natečeno plavo oko.

Udar na dilere

Komandir lokalne policije sa Kings Krosa Majkl Ficdžerald kazao je da bi hapšenja koje je izvela specijalna jedinica Pirama mogla da naprave "značajan procep" u snabdevanju uličnih dilera droge na Kings Krosu.

Najavljeno je da bi narednih dana policija mogla da stavi iza rešetaka još tridesetak osoba.

Među merama koje su mu izrečene kao uslov za odbranu sa slobode jesu i da ne sme da dolazi na područja Kings Krosa, Sari Hilsa i Darlinghersta, da se dnevno javlja policiji, drži se zabrane kretanja noću i ne dolazi u vezi s optuženim osobama i drugima.

Belinda Stoleski (41), inače iz Ramsgejta, izgledala je vidno uzbuđena kada se pojavila video-linkom, obučena u plavu vetrovku. Nju policija tereti sa 25 optužbi za snabdevanje drogama, tako što je koristila telefone, internet i zabeleške da bi koordinisala distribuciju narkotika na Krosu.

Sudija za prekršaje C. Forbes kazao je da prošlost gospođice Stoleski upućuje da je "održavala način života koji je uključivao droge" i da se "duže vreme nosila sa zavisnošću". Formalno je odbio mogućnost da se brani sa slobode, uz objašnjenje da nema ograničenja koja bi mogla da isključe mogućnost da neće nastaviti da sa ozbiljnim krivičnim delima.

Iz istih razloga, i Metju Bjeganski je zadržan u zatvoru.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online