Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.04.2014.
03:33
Vesti A

Tešić "pao" u velikoj raciji

Vlasnik noćnog kluba Ivan Tešić (43), inače jedan od najtraženijih bosova podzemlja u Australiji, uhapšen je u velikoj raciji na mrežu rasturača droge na Gold Kostu. Tešić je uhapšen zbog droge na aerodromu u Sidneju samo koji sat pre nego što je policija upala u njegov lokal Klub liv na Surfers paradajzu.

Foto: Arhiva

U jednoj od udarnih vesti nacionalnih medija navodi se da je Tešić, inače na spisku nacionalnih agencija za zaštitu zakona naveden kao osoba od "ekstremnog rizika", smislio i vodio mrežu trgovaca drogom, dilujući primarno kokain, na relaciji između Sidneja i Gold Kosta. Droga je stizala iz Sidneja, a prevožena je u specijalno modifikovanim vozilima kako ne bi bila otkrivena.
 

Pritvor za Bandidosa

Uhapšen je i bivši visokorangirani Bandidos Džošua Dauni, poznat i kao osoba sa prve strane novina sa Gold Kosta, u kojima je izjavio: "Mi vladamo ovim gradom." Dauni je lišen slobode na Ejrli biču i već u subotu izveden je pred sud u Makeju i optužen za šverc drogom. Zadržan je u zatvoru.

Poznati vlasnik noćnog kluba bio je među čak 152 osobe uhapšene u vezi s drogom tokom tri dana racija usmerenih na trgovinu na Gold Kostu. Tom akcijom zaključena je 18-mesečna istraga. Među onima koji su se našli iza rešetaka je i 14 članova i 23 saradnika Bandidosa, Rebelsa, Finksa i Lon Volfsa.


Od početka operacija, avgusta 2012, zaplenjeno je 15 kilograma kokaina, 1,5 kilogram MDMA za proizvodnju droge, kilogram metamfetamina i šest litara ulja metamfetamina, od čega je moguće napraviti kokain u vrednosti od 11 dolara na crnom tržištu. Nađeno je i pola miliona dolara u kešu.


Policija, takođe, ima nameru da zatraži oduzimanje imovine vredne više miliona dolara, uključujući četiri luksuzne kuće u Sidneju i na Gold Kostu, još 700.000 u kešu, luksuzne automobile i motocikle i sat vredan 500.000 dolara.
 

Najznačajnija operacija

Regionalni koordinator za borbu protiv kriminala, komandir Dejvid Hačinson, kaže da je ova akcija bila "najznačajnija tajna operacija protiv droge koju je Gold Kost ikad doživeo".
- Operacija je onemogućila da se desetine kilograma opasnih droga nađe na ulicama Gold Kosta i iz društva uklonila veći broj istaknutih dilera droge koji su živeli na visokoj nozi o trošku naše omladine. Mislili su da su bezbedni, ali smo ih neprekidno pratili i nikad nisu znali kada ćemo na njih da udarimo - kazao je on reporterima u nedelju.
Šef specijalne jedinice Maksima Mik Nilend kazao je da je ovo bila "ključna pobeda za zajednicu Gold Kosta".

Tešić će po kvinslendskom zakonu o zabrani udruživanja zbog kriminalne aktivnosti biti optužen za trgovinu drogom. On je, inače, delimični vlasnik Kluba liv, na aveniji Orčajd, za koji policija tvrdi da su tu prodavani kokain i druge droge. Najavljena je njegova ekstradicija u Kvinslend.


Među uhapšenima je i Džejmi Pikering, vlasnik poznatih noćnih klubova SinSiti i Veniti na aveniji Orčajd. Pikering, poznat po vožnji u žutom ferariju od 250.000 dolara sa tablicama "sinsiti" uhapšen je u nedelju i biće izveden pred Sud za prekršaje u Sautportu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online