Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.10.2013.
03:22
Vesti A

Vojska protiv bajkera

U poslednjoj seriji policijskih racija izvedenih u subotu prepodne, ponovo su pretresane prostorije Anđela pakla, ali su sada u njima učestvovali i članovi vojske.

U subotu pre podne, policija je zaplenila veći kamion iz Krajgiburna, na Severu Melburna, a tokom akcije pomagali su im i pripadnici vojske. Veruje se da su delovi zaplenjenog kamiona bili ukradeni. Kamion se nalazio na posedu firme za vuču vozila, koja je u vlasništvu Pitera -Skica Hjuita, uticajnog člana Anđela pakla.

Vojska zaplenila kamion Pitera Hjuita
 


Hjuit (58) je uhapšen prošle nedelje, a prilikom privođenja pretio je policiji i njihovim porodicama. Tokom pretresa njegove kuće policija je zaplenila noževe skakavce, seme kanabisa, steroide, ukradene predmete, 47.000 dolara i municiju.


Ranije, tokom pretresa, u operativnoj akciji koja je nosila naziv Crveni karton, proveravani su objekti koji se dovode u vezu s bajkerskom bandom Anđeli pakla. Tada je policija zaplenila 50.000 dolara i uhapsila 13 osoba.


U najvećoj akciji u istoriji policije u Viktoriji učestvovalo je više od 700 policajaca, među kojima Federalni agenti, te službenici carine.


Policija se nada da će uspeti da pronađe izuzetno opasno rusko i američko vojno oružje koje su članovi Anđela pakla koristili tokom nedavnog napada na prostorije kluba Komančerosi.


Za sada policija nije uspela da locira oružje.


ČLAN ANĐELA PAKLA U PRITVORU POSLE PUCNjAVE U MELBURNU


Bašić u centru rata s Komančerosima

Član Anđela pakla, koji se smatra ključnom osobom u uzavrelom bajkerskom ratu sa Komančerosima ranije je oslobođen optužbi da ga je švedska manekenka Šarlota Lindstrom angažovala kao plaćenog ubicu.

Denis Bašić

Denis Bašić i Majkl Selim iz Melburna bili su optuženi da su plaćeni za likvidaciju dvojice ključnih svedoka u procesu protiv partnera Lindstromove, optuženom zbog narkotika.


Šarlota, koje se vratila da živi u Švedskoj, provela je dve godine u zatvoru pošto je dokazano da je primala kodirane poruke da angažuje dvojicu ubica.


Pred sudom je priznala da je angažovana kao posrednik u prenošenju uputstava od Stivena Spaliviera, koji je iz zatvora dao pismo za Bašića, ali i pismo tajnom policijskom agentu za kojeg je verovao da je plaćeni ubica. Međutim, Spaliviero je oslobođen optužbi za navodnu pripremu i zaveru ubistva, ali je proglašen krivim za proizvodnju narkotika, zbog čega je osuđen na 16 godina zatvora.

Bašić je uhapšen tokom nedavne policijske akcije u Melburnu zbog pucnjave na poslovne prostorije Mika Maria, glavnog čoveka u Komančerosima. On je optužen za prekršaje s oružjem, a do pojavljivanja na saslušanju 20. decembra biće u

Bajker: Šarlota Lindstrom

pritvoru. Policija će sudu izneti kako je arsenal oružja pronađen u kamp prikolici povezan s Bašićem.


Bašić, koji je član Darkside, ogranka Anđela pakla u Sifordu, na jugoistoku Melburna, pokušao je pre dve godine da osnuje svoju grupu Majhem u Dandenongu. Međutim, Komančerosi su uspeli da spreče suparničku bajkersku grupu da ne kroči na njihovu teritoriju.


Bašić je takođe povezan sa bogatom porodicom iz građevinske industrije. "Herald san" je došao do saznanja da je na automobil, koji je pripadao Bašićevom saradniku, ranije ove godine pucano iz vozila u pokretu.
Lokalac


Za Denisa Bašića se navodi da je samo jedan od "lokalnih" ljudi koji je regrutovan u članstvo "Anđela pakla" kako bi se povećao njihov broj na Mornington Peninsuli.
Policijski izvori navode da su "Anđeli" došli u Siford pošto su čuli glasine da suparnička banda "Komančerosi" osniva dva ogranka u toj oblasti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online