Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.07.2014.
02:22
Vesti A

Zamka na sahrani

Policajci su bili toliko ubeđeni u krivicu Džerarda Bejden-Kleja da su, u pokušaju da ga uhvate dok se odaje, postavili bubice u cveće na sahrani njegove ubijene supruge Alison.

Policija je toliko bila ubeđena u krivicu Bejden-Kleja, da je postavila bubice u cveće na sahrani (Foto: Ilustracija)
 

Ovaj i niz drugih zanimljivih detalja iz slučaja zaključenog ove nedelje, proglašavanjem Bejden-Kleja krivim, pojavio se na površini odmah posle završetka sudskog procesa, a ranije nije bio obelodanjen da se ne bi ometao tok suđenja na kome je on dobio doživotnu zatvorsku kaznu.


Bejden-Klej se, sve do hapšenja, 13 dana posle nestanka žene, pretvarao da je ucveljeni muž koji teško može da podnese njenu smrt. Policija mu nije verovala. Zbog toga mu je, uz ostale mere praćenja postavila zamku i na samoj sahrani, verujući da bi mogao da "pukne" kad ostane sam uz kovčeg pored žene koju je ubio.
Ovaj pokušaj nije uspeo, jer je Bejden-Klej zakasnio na sahranu i došao tamo zajedno sa svoje tri devojčice.
 

Tri afere

Otac troje dece za vreme sudskog procesa obelodanio je detalje o tri ljubavne afere. Pre oko pet godina, Melisa Romano je došla da traži posao u agenciji za nekretnine Bejden-Kleja u Kenmoru na zapadu Brizbejna. Prema policijskom dokumentu, gospođica Romano je rekla da joj nije dao radno mesto, ali, kazala je, ponudio joj je drugi posao - da mu ubije ženu. Ona je policiji rekla da se nasmejala na tu ponudu, ali da je on insistirao da ozbiljno misli.
Detektivi su ipak zaključili da se kod te čudne ponude pre radilo o tome da Bejden-Klej pokušava da se približi atraktivnoj ženi koja traži posao.

Bubice u cveću bile su samo deo celog sistema prismotre. Snimani su svi njegovi razgovori, recimo, i sa ljubavnicom Toni Mekhju. Bilo je prijava da je oko potoka Kolo, gde je telo nađeno, bilo nekih drugih osoba, što bi upućivalo da je bilo više učesnika, ali policija nije mogla to da dokaže.


U veštačenju se išlo dotle da su snimci ogrebotina na licu i grudima Bejden-Kleja, za koje se opravdano sumnjalo da mu ih je žena nanela u predsmrtnoj borbi, poslate na analizu britanskoj Agenciji za borbu protiv organizovanog kriminala. Konsultovani su stručnjaci u Južnoj i Zapadnoj Australiji - ovi drugi da bi se do kraja eliminisala teorija o smrti davljenjem u vodi. U laboratoriju u Vulongongu poslati su crvi, da bi se proverilo koliko su stari.


U konsultacijama o ogrebotinama učestvovao je i stručnjak za gusenice. Botaničar iz Kvinslenda odigrao je ključnu ulogu u ispitivanju porekla lišća u Alisoninoj kosi (dokaz da je umrla kod kuće).


U konačnom pokušaju da dođu do više dokaza, detektivi su posetili i familiju Bejden-Kleja, neposredno uoči njegovog hapšenja. Snimci su bili zamućeni i detektivi nisu mogli da identifikuju vozilo. Zato su izabrali niz automobila sličnog oblika i vozili ih kroz raskrsnicu u isto vreme noću, da bi videli da li se neko podudara s njenom "holden kaptivom".
 

U potrazi za ženama

Kako objavljuje "Kurijer mejl", on je bio učlanjen u najmanje dva vebsajta koji nude seks sa ženama, a bez obaveza. Na jednom od tih sajtova, napisao je: "Oženjen, a ne želi da bude - traži seks sa strane".

Na tom mestu, zaustavljali su vozače, u nadi da će doći do nekog od radnika u smeni koji redovno tuda prolaze, a moguće su videli jedno od vozila Bejdena-Kleja ili nešto drugo od važnosti. Tu se nije došlo ni do čega značajnog.


Međutim, dokazi na samom Bejdenu-Kleju, na dan kad je izvestio da je nestala, doveli su do njegove osude. Ogrebotine na licu označile su ga kao ubicu. Istraga je utvrdila, sada može da se objavi, da je Džerard Bejden-Klej surfovao internetom za seksom.


Sudu je rečeno da je veza Bejden-Kleja sa gospođicom Mekhju, njegovom koleginicom, trajala više od tri godine. Serija imejl poruka između njih pokazuje da je on planirao da svoju ženu napusti do 1. jula 2012, Alisoninog rođendana.
Bejden-Klej ne može da traži prevremeno puštanje iz zatvora dok mu ne istekne 15 godina iza rešetaka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online