Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 22.02.2014.
15:30 >> 17:32h
Beta A

"Ovo je državni udar, ne dam ostavku"

Predsednik Ukrajine, Viktor Janukovič, odbacio je danas "državni udar" u svojoj zemlji, navodi agencija Interfaks, a svetski mediji prenose kao udarnu vest. Dešavanja u Ukrajini on je uporedio sa "usponom nacizma".

Janukovič ne silazi sa vlasti dok ne izgubi na izborima
 

"Nemam nameru da podnesem ostavku", izjavio je Janukovič iz Harkova, gde se povukao posle sporazuma postignutog sa opozicijom uz posredstvo prestavnika Evropske unije.

Janukovič je rekao da je na njegov automobil otvorena vatra, ali da on nije povređen. "Na moj automobil je otvorena vatra, ali ja se ne bojim. Ja žalim svoju zemlju", rekao je ukrajinski predsednik.

Obraćajući se naciji putem televizije, Janukovič je nasilje na ulicama Kijeva i širom zemlje opisao kao "pokušaj državnog puča, vandalizam i dela bandita", prenosi BBC. On je rekao da "neće štedeti snage" da prekine krvoproliće u zemlji.

Ukrajinski predsednik navodi da ima obavezu da zaštiti narod i da neće ni podneti ostavku, niti će otići iz Ukrajine, jer je "legitimno izabrani predsednik". AFP navodi i da Janukovič "ne priznaje odluke donete u Kijevu".

Janukovič je takođe rekao da je predsednik Parlamenta Volodimir Ribak podneo ostavku zato što je pretučen.

Za 15 časova bilo je najavljeno glasanje o opozivu Janukoviča u ukrajinskom parlamentu u Kijevu, koji demonstranti od sinoć drže pod punom kontrolom. U parlamentu su već, bez predsedničkog potpisa, usvojene odluke o povratku na Ustav iz 2004. godine i ubrzanom oslobađanju Julije Timošenko.

Nešto ranije, pojedini predstavnici opozicije su rekli da "imaju usmenu potvrdu da će se Janukovič povući", na šta su okupljeni na Majdanu u Kijevu oduševljeno reagovali. Pojedini ukrajinski mediji su javili da je Janukovič podneo ostavku.

POVEZANE VESTI

Subota 22.02.2014. 15:39
SJAJNA VIJEST!!!! Odlicno, malo ih je razvukao i razvodnio!!! Dovoljn o da su se ofirali zapadnjaci u svojim numima!!! Sjutra se zavrsava ZOI i Putiniska se ukljucuje u igru...ima da pocijepa neprijatelje Rusije!!!!
Subota 22.02.2014. 16:22
Tako i treba, ali izdrzi sa tim stavom Janukovicu, ne dozvoli da ti bjelosvjetska banda razara drzavu i prave od nje poslusnu marionetu, kao sto posta nazalost i nasa majka Srbija, u kojoj se slavni preci koji su mudro i hrabro ocuvali od svakog zla Srbiju vijekovima okrecu u grobu zbog izdajnika i poslusnika koji sad gospodare.
Subota 22.02.2014. 17:23
Janukoviču, gotov si! Sledeći je Putin.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online