Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 18.12.2013.
18:58
Beta A

"Rusi, odmah da oslobodite političke zatvorenike!"

Međunarodna organizacija Amnesti internešenal (AI) pozvala je u sredu ruske vlasti da "neodložno i bezuslovno oslobode sve političke zatvornike", nakon što je u sredu ruska Državna duma usvojila zakon o amnestiji.

Međunarodna zajednica traži od Rusa da malo isprazne zatvore (Foto: Arhiva)


U saopštenju AI navodi se da je Duma donela zakon, koji se "moguće" odnosi i na članice grupe Pusi rajot i demonstrante uhapšene tokom protesta 2012. u Moskvi kada su izbili okršaji između demonstranata i policije. Tada je najmanje 26 osoba ili optuženo ili se protiv njih vodi sudski postupak.


Očekuje se da će u okviru amnestije biti oslobođeno ili će biti ukinute optužbe za najmanje osam demonstranata uhapšenih tokom protesta 2012. u Moskvi kada su izbili okršaji između demonstranata i policije. Najmanje 26 osoba je tada ili optuženo ili se protiv njih vodi sudski postupak.


- Teško da se može pozdraviti amnestija koju je objavila Duma. Mada se ona i odnosi na mnoge žrtve nepravičnosti, ta amestija ne ukida optužnice protiv svih koji su nezakonito optuženi za krivična dela, uključujući i demonstrante sa "balotnog trga" - navodi se u izjavi ruskog prdstavnika AI Sergeja Nikitina.


On je rekao da sadašnja amnestija neće zameniti efikasni i nezavisni sudski sistem.


- Lica koje je AI nazvao političkim zatvorenicima, nije trebalo hapsiti, protiv njih nije trebalo podizati optužnice. Sve optužbe protiv političkih zatvorenika treba da budu ukinute - navodi se u saopštenju.


Ukazuje se da i dalje ostaju u zatvoru politički zatvorenici Mihail Hodorkovski i njegov saradnik Platon Lebedev, koji treba da "budu odmah pušteni na slobodu".

POVEZANE VESTI

Sreda 18.12.2013. 19:03
Inače što će biti?! Vi to prijetite?! Međunarodna organizacija Amnesti internešenal (AI) DA GLEDA SVOJA POSLA TAMO NA ZAPADU!!!
Sreda 18.12.2013. 21:29
Evo tresu im se gaće od straha....preklinju za milost....sa ovim i ako su imali namere da ih puste (zakon je usvojen da bi mogli to da urade...odavno najavili) vi sa ovim ste ih opet zatvorii.Sobzirom da su hteli gro njih da puste želeli ste u svetu a i kod vas i vašeg naroda da se prikažete kao neko ko je "veoma" opasan i da možete da naređujete. ZNAJTE OD DANAS PA NA DALJE OVI KOJI SU BILI I DALJE ĆE BITI U ZATVORU ALI SVE VAŠOM ZASLUGO. Ja dobro znam da vi igrate na više karata ali zapamtite da su aduti u Ruskim rukama...džabe se .určite.
Sreda 18.12.2013. 20:36
Nema šta...požurili su ! Imaju spolnu bolest, kada je AI u pitanju, boli ih k...c !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online