Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 23.12.2013.
08:40 >> 15:53h
Beta A

Puštene članice Pusi rajota: "Publicitet!"

Obe članice grupe Pusi rajot Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljpohina izašle su danas iz zatvora pošto je Državna Duma prošle nedelje usvojila zakon o amnestiji.

Marija Aljohina na slobodi na osnovu zakona o amnestiji

Najpre je oslobođena Aljohina, a potom Tolokonikova. Obe su bile osuđene na dve godine zatvora za huliganstvo zbog pank-molitve u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi u znak protesta zbog kandidature Vladimira Putina za treći predsednički mandat. Na slobodu je trebalo da budu puštene marta 2014. godine.

U zatvoru je trebalo da ostane do marta 2014.
 

Aljohina je izjavila da čin Putina nema veze sa humanizmom.

"Mislim da ova amnestija ne predstavlja humanitarni čin, već da je svrha toga čist publicitet. Da sam imala izbor da odbijem da budem amnestirana, uradila bih to", istakla je Aljohina, koja je osuđena na dve godine zatvora zbog pank-molebana u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Na slobodi: Nadežda Tolokonjikova

Posle izlaska iz zatvorske bolnice u Krasnojarsku, Tolokonikova je novinarima izjavila da namerava da se sretne sa Aljohinom da bi razmotrile zajednički projekat otvaranja organizacije za pružanje pomoći "političkim zatvorenicima u Rusiji".

Rekla je da je u "radnom raspoloženju".

"Mojim izlaskom sve počinje, jer je granica između slobode i neslobode veoma uska, u Rusiji, u autoritarnoj državi", rekla je Tolokonikova, prenosi Intefaks.

Ona je pozvala evropske zemlje da bojkotuju Zimske olimpijske igre u Sočiju i da se ne "prodaju za ruski gas i naftu".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.12.2013. 09:05
nek se raduje što nije dobila kartu u jednom pravcu za Sibir.
Ponedeljak 23.12.2013. 10:29
Članice grupe čiji je mozak na ispašu odavno, te kao takav slobodan za razvrat, satanizam i ostale glupeštine. I one su u nečijoj službi sa Zapada i Vatikana, direktno ili indirektno, jer da nisu ne bi se onako uključili Džoli, Madona i ostali da ih brane. Njih nije trebalo zatvarati, već samo protjerati - dati šut kartu iz Rusije za sva vremena, pa neka tamo rade šta god hoće. Zapad je meka za gej brakove, pedofile, zofile... Tamo je sve stavljeno pod SLOBODA zbog liberalnog koncepta kao ideologije globalizma za sav razvrat i idiotizam. Ni časti, ni vrijednosti ikakvih - tupi osjećaji i saosjećaji i radi što ti volja jer to im je sav zakon. To je Zapad. Zato i propada.
Ponedeljak 23.12.2013. 11:01
Sav normalni svet zaboli dupe za tri opičaje, a sad će i same videti da ni zapadu ne trebaju, jer nemaju lovu ni bankerskih zasluga ko Hodorkovski. Uostalom takvih budaletina je zapad pun, najsvežiji primer takozvani ,,NEMIRI,, u Hamburgu mada ja smatram da su to bile legitimne ,,MIRNE,, demonstracije na kojima je švapski režim primenio najbrutalniju silu i da bi na čelu sa baba merkel vlada trebala da podnese ostavku i tako pokažu celom svetu visok nivo njihove demokratičnosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online