Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 27.12.2013.
16:37
Beta A

Pusi rajot na slobodi: I dalje želimo da oteramo Putina

Članica ruske pank grupe Pusi rajot Nadežda Tolokonikova izjavila je danas u Moskvi da i dalje želi odlazak s vlasti predsednika Vladimira Putina i da na njegovo mesto dođe bivši tajkun Mihail Hodorkovski.

Marija Aljohina (levo) i Nadežda Tolokonikova (desno) i dalje imaju isti cilj
 

"Što se tiče Vladimira Putina, nismo promenile stav... Želimo kao i ranije da ga oteramo" s vlasti, rekla je Tolokonikova na konferenciji za novinare s drugom članicom Pusi rajota Marijom Aljohinovom.

Na pitanje koga bi volela da vidi na mestu predsednika, Tolokonikova je odgovorila: "Mnogo bih volela da pozovem Mihaila Borisoviča Hodorkovskog na to mesto". "Slažem se sa njom", dodala je Aljohinova.

Hodorkovski je kao i ove dve članice Pusi rajot nedavno oslobođen posle 10 godina provedenih u zatvoru. On je bio osuđen na 13 godina zatvora zbog pranja novca i korupcije u aferi za koju mnogi tvrde da je bila obračun vlasti s tim kritičarem Kremlja.

Tolokonikova je rekla da je Putin "čekista", izraz za pripadnika nekadašnje tajne službe, "zatvoren, mutan, s mnogo strahova". "Smatram da on zaista misli da je Zapad pretnja po našu zemlju", dodala je ona.

Aljohinova je takođe rekla da za Putina "stalno postoje zavere, sumnje". "Ako neko pokušava da sve kontroliše... onda pre ili kasnije izgubi kontrolu. Prvenstveno zato što je nemoguće sve kontrolisati", dodala je ona.

Tolokonikova i Aljohina su jutros stigle u Moskvu iz Krasnojarska. One su bile osuđene na dve godine zatvora za huliganstvo zbog pank-molitve u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi u znak protesta zbog Putinove kandidature za treći predsednički mandat. Treća članica grupe Jekaterina Samucevič je posle žalbe na presudu osuđena na uslovnu kaznu.

POVEZANE VESTI

Petak 27.12.2013. 16:43
Koje su ovo curke, prodale se za sicu! Neka se opet razgolite i pravo u hram Hrista Spasitelja, onda bi ste nas ubijedile da ste postojane u odluci! Sledeca kazna ce biti petica tvrda i mi cemo shvatiti da se nijeste promijenile u idejama!!!
Petak 27.12.2013. 18:16
Šta se dešava kada budalama daš riječ ! Koga interesuje šta ove prostitutke misle ?
Petak 27.12.2013. 17:07
EVO "DIVNIH" SLIKA OVIH GOSPOĐA-ICA: http://www.hipsterrunoff.com/altreport/2012/08/nsfw-nude-orgy-pregnancy-photos-hot-girl-pussy-riot.html
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online