Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.10.2013.
17:26
telegraf.rs A

Zatvor u San Antoniju raj sa rešetkama

Zatvor San Antonio na venecuelanskom ostrvu Margarita nije klasična kaznena institucija. I dok su u drugim zatvorima strogi i grubi prema svojim zatvorenicima, u ovoj ustanovi oni su ti koji propisuju pravila. Oni žive kao na slobodi – kuvaju, gledaju televiziju, surfuju internetom na svojim laptopovima i upravljaju nelegalnim poslovima van zidina zatvora pomoću mobilnih telefona.

Međutim, uprkos opuštenoj atmosferi u kojoj žive, oni ne mogu da izađu na slobodu. Svakog zatvorenika koji pokušava da pobegne ubiće snajperisti koji svakodnevno motre na njih. Srećom, većina zatvorenika toliko je zadovoljna uslovima da ni ne pomišlja na bekstvo, prenosi ''Telegraf''.

U zatvoru u San Antoniju nikome nije do bekstva

Štićenici kaznenog doma San Antonio uživaju mnoge privilegije – oni imaju posao i zarađuju novac. Neki od njih su berberi, neki prodaju drogu, drugi organizuju borbe petlova koji spadaju u unosan zatvorski biznis.Čak postoji i zatvorenik koji je zadužen za Fotošop obradu fotografija zatvorenika.

Na veliko zadovoljstvo zatvorenika, 2009. godine dograđen je ženski deo ustanove, pa su tako romanse među osuđenicima veoma zastupljene. Deca dobijena iz ovih veza takođe žive u zatvoru, a za njih su napravljena igrališta, kao i četiri bazena. Vikendima su zatvorenicima omogućene posete, a njihovi gosti, takođe, mogu uživati u blagodetima ove ustanove.

Zatvorenici San Antonija sve svoje privilegije duguju Teofilu Rodrigezu, poznatijem pod nadimkom “zec”, zbog njegove navodne zavisnosti od šargarepa. Rodrigez, inače osuđeni trgovac drogom, vrhovni je vođa zatvora. Njegov zaštitni znak – Plejboj zec – nalazi se na većini zidova ustanove, a neki osuđenici su istetovirali ovu životinju ne bi li mu pokazali lojalnost. On je svoju poziciju učvrstio time što je zatvorenicima omogućio vrlo komforan i bezbedan život iza rešetaka. On je postavio neka pravila i oni koji ih ne poštuju bivaju surovo kažnjeni.

Posebnu brutalnost “veliki vođa” iskazuje prema cinkarošima, koje kažnjava zverskim mučenjem. Inače, u zatvoru postoje čitavi kontigenti oružja, o čemu svedoči i bivši osuđenik Britanac Pol Makin, koji je uhapšen zbog krijumčarenja kokaina.

''Bio sam u vojsci 10 godina, kroz ruke su mi prošle razne vrste oružja, ali ono što sam video u San Antoniju, nisam nikad u životu'', naveo je on.

Uprkos svemu, Rodrigezovi štićenici su veoma srećni iza ovih zidina jer žive bolje no što je to bio slučaj kad su bili na slobodi, za njih je San Antonio raj sa rešetkama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online