Nedelja 13.10.2013.
17:26
telegraf.rs

Zatvor u San Antoniju raj sa rešetkama

Međutim, uprkos opuštenoj atmosferi u kojoj žive, oni ne mogu da izađu na slobodu. Svakog zatvorenika koji pokušava da pobegne ubiće snajperisti koji svakodnevno motre na njih. Srećom, većina zatvorenika toliko je zadovoljna uslovima da ni ne pomišlja na bekstvo, prenosi ''Telegraf''.

U zatvoru u San Antoniju nikome nije do bekstva

Štićenici kaznenog doma San Antonio uživaju mnoge privilegije – oni imaju posao i zarađuju novac. Neki od njih su berberi, neki prodaju drogu, drugi organizuju borbe petlova koji spadaju u unosan zatvorski biznis.Čak postoji i zatvorenik koji je zadužen za Fotošop obradu fotografija zatvorenika.

Na veliko zadovoljstvo zatvorenika, 2009. godine dograđen je ženski deo ustanove, pa su tako romanse među osuđenicima veoma zastupljene. Deca dobijena iz ovih veza takođe žive u zatvoru, a za njih su napravljena igrališta, kao i četiri bazena. Vikendima su zatvorenicima omogućene posete, a njihovi gosti, takođe, mogu uživati u blagodetima ove ustanove.

Zatvorenici San Antonija sve svoje privilegije duguju Teofilu Rodrigezu, poznatijem pod nadimkom “zec”, zbog njegove navodne zavisnosti od šargarepa. Rodrigez, inače osuđeni trgovac drogom, vrhovni je vođa zatvora. Njegov zaštitni znak – Plejboj zec – nalazi se na većini zidova ustanove, a neki osuđenici su istetovirali ovu životinju ne bi li mu pokazali lojalnost. On je svoju poziciju učvrstio time što je zatvorenicima omogućio vrlo komforan i bezbedan život iza rešetaka. On je postavio neka pravila i oni koji ih ne poštuju bivaju surovo kažnjeni.

Posebnu brutalnost “veliki vođa” iskazuje prema cinkarošima, koje kažnjava zverskim mučenjem. Inače, u zatvoru postoje čitavi kontigenti oružja, o čemu svedoči i bivši osuđenik Britanac Pol Makin, koji je uhapšen zbog krijumčarenja kokaina.

''Bio sam u vojsci 10 godina, kroz ruke su mi prošle razne vrste oružja, ali ono što sam video u San Antoniju, nisam nikad u životu'', naveo je on.

Uprkos svemu, Rodrigezovi štićenici su veoma srećni iza ovih zidina jer žive bolje no što je to bio slučaj kad su bili na slobodi, za njih je San Antonio raj sa rešetkama.

2024 © - Vesti online