Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.10.2013.
02:22
AAP A

Bajkeri gomilaju vojno naoružanje

Rat bajkerskih bandi u Melburnu je počeo, o čemu svedoče tri oružana napada zabeležena tokom samo dva dana. U poslednjem incidentu, ispaljeni su hici u ponedeljak uveče na prostorije bajkerskog kluba "Anđela pakla" u Patrik kortu u Sifordu, na jugoistoku Melburna. Srećom, povređenih nije bilo.

Foto: Ilustracija


Za poslednji napad se veruje da predstavlja odgovor na napade koji su se dogodili u noći između nedelje i ponedeljka u Dandenongu i Helamu, a za koji se sumnja da su odgovorni upravo "Anđeli pakla".


I u ovoj pucnjavi napadači su koristili ubojito vojno oružje kao što je automatska

Uklanjanje barikada

 

Pucnjava u utorak je usledila pošto je policija dobila ovlašćenja da ukloni prepreke koje su postavljene oko prostorija bajkerskih klubova.
Javni pravobranilac Robert Klark, izjavio je da će policija, uz pomoć novih ovlašćenja, biti u prilici da se izbori sa nezakonitim bajkerskim klubovima.
- Barijere oko bajkerskih prostorija postavljane su kako bi se otežao ili sprečio ulazak u njih, kako bi se ljudi zastrašili, pravile poteškoće policiji i drugim državnim službama. Sada kada možemo da uklonimo te barikade, sklonićemo i zaštitu koji su ti klubovi imali, pa će policija lakše moći da sprovodi zakon - rekao je javni pravobranilac Viktorije.

puška AK-47K i karabin M1, a tokom poslednjih napada upotrebljena su i eksplozivna sredstva.


Zamenik načelnika policije Stiven Fontana veruje da će novim zakonskim propisima policija tokom narednih nedelja moći da procesuira nove slučajeve pred sudom.
- Uveliko radimo na podnošenju krivičnih prijava, a nadamo se da ćemo za nedelju ili dve, biti spremni da procesuiramo slučajeve - najavio je Montana.


Policija sumnja da su bajkerske grupe započele sa skladištenjem izuzetno razornog vojnog oružja u Viktoriji, a dokaz za to je kontranapad na prostorije bajkerskog kluba "Anđeli pakla" u Sifordu.


Kako je izneo Stiven Fontana, uzavrele tenzije između rivalskih bajkerskih grupa prete da ozbiljno ugroze bezbednost građana pa je pitanje samo trenutka kada će neko od nedužnih građana biti povređen.


- To je zastrašujuće - rekao je zamenik komesara za lokalnu radio stanicu u Melburnu. - Kada se sukob proširi na javni prostor, onda on postaje izuzetno zabrinjavajući.


Početkom godine bajkerska grupa "Anđeli pakla" otvorila je nove prostorije na jugoistoku Melburna. Međutim, one su izrešetane u ponedeljak uveče, samo nekoliko sati pošto su, kako se veruje, članovi "Anđela pakla" iskoristili vojno oružje za napad na biznise, koji su u vlasništvu članova suparničke grupe "Komančeros".


Kao što smo već pisali, više hitaca ispaljeno je na prostorije teretane "Nitro Gdžm" u Helamu i obližnji salon za tetovaže u Dandenongu, a dve eksplozivne naprave su pronađene u prostorijama teretane. Samo srećom detonator ih nije aktivirao. U nedelju je ranjen i 44-godišnji Fafatia Faloia, koji se dovodi u vezu s "Komančerosima".


Zamenik komesara policije Stiven Fontana navodi kako su članovi bajkerskih grupa, do oružja koje je korišćeno u poslednjim napadima, došli ilegalnim uvozom, ali da je deo arsenala potekao i od saradnika kriminalaca, kojima prete oštre kazne.
Policija podseća da se širom Viktorije beleži sve veći broj slučajeva krađe oružja, a koje se povezuju sa uzavrelim obračunima između bajkerskih grupa.


- Taj problem je postao nacionalni - upozorio je Fontana.
Policija završava istražne radnje, a očekuje se da će sud vrlo brzo procesuirati poslednje ilegalne aktivnosti pripadnika ovih bandi.

Pakt Bandidosa i Rok mašine

 

Tokom poslednjih meseci "Anđeli pakla" se povezuju s pucnjavom na prostorije kluba "Rok Mašine" u Klajton Sautu, na koje je ispaljeno 70 hitaca, te na prostorije kluba "Bandidos" u Dandenongu. Policija je potvrdila da su "Bandidosi" i "Rok Mašina" sklopili pakt protiv "Anđela pakla". U napadima sada koriste vojno oružje.


Tenzije između bajkerskih grupa "Anđeli pakla" i "Bandidos" eskalirale su u martu ove godine, kada je uticajni član "Bandidosa" Tobi Mičel ranjen u sačekuši. Nakon toga, policija je formirala specijalnu jedinicu za borbu protiv bajkerskih bandi, a izvršeni su pretresi više prostorija u njihovom vlasništvu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online