Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.08.2017.
18:10
Vesti A

Melburn: Upali u kuću, tukli bejzbolkom

Policija Melburna traga za grupom nasilnika koji su brutalno napali muža i ženu u njihovoj kući u severnom Dandenongu.

pixabay.com
Bračni par Pero i Radmila odbranili živote i imovinu

Bračni par Pero i Radmila (nisu želeli da im se prezime objavljuje) sedeli su u nedelju uveče sa tri kćerke u kući i gledali televiziju kada su maskirani napadači upali unutra. Dvoje od njegove užasnute dece sakrilo se u obližnje kupatilo, a Pero je pokušao da im se suprotstavi i završio je na podu posle udarca u glavu.

Dok je njen povređeni muž ležao nepokretan, Radmila je dohvatila najbliži predmet koji joj je bio pri ruci i mahala s njim prema nasilnicima. Istovremeno, telom je štitila treću kćerku. Ova 44-godišnja žena kasnije je ispričala da se bojala da će pobiti njenu porodicu.

- Istražni organi veruju da su grupu sačinjavali tri muškarca i jedna žena, svi Afrikanci izgledom, i pokrivenih lica i u jaknama s kapuljačama - navela je policija Viktorije u saopštenju.

Kontakt

Policija je objavila snimak nadzornih kamera sa napadačima koji prilaze kući Pera i Radmile. Bilo ko sa informacijom o incidentu pozvan je da kontaktira Krajm stoperse na 1800 333 000 ili podnese poverljiv izveštaj na vebsajt: crimestoppersvic.com.au/report-a-crime/.

Nasilnici su najpre razbili prozor spavaće sobe u njihovoj kući na Viktorija aveniji. Pero je za

Kanal Devet izjavio da je otvorio vrata da vidi kakva je to buka napolju i u tom trenutku su napadači silom ušli. Počelo je koškanje i Pero je pokušavao da ih odbije, dok su mu deca pobegla u kupatilo. Onda je bejzbol palicom dobio udarac u glavu od čega mu je lobanja napukla.

NEVIL: Rat nije završen

Ranije ove godine, ministarka policije Liza Nevil prihvatila je da se stanovnici Viktorije ne osećaju bezbedno.
- Želim da se ljudi osećaju sigurno u svojim kućama i svojim zajednicama. Rat još nije završen, uspostavljamo kontrolu, ali moramo preći dug put.
Ona je junu izjavila da se kretanja kriminala "kreću u dobrom pravcu".
- Prilično sam uverena, na osnovu obaveštajnih podataka, da će nam sledeći statistički podaci pokazati da kriminal više ne raste, već možda i opada. Možda ćete se okrenuti protiv mene ako se to ne dogodi, ali sam ubeđena, razgovarajući sa lokalnom policijom, da je ovo situacija u kojoj će kriminal nastaviti da opada.

Radmila je pritrčala mužu u pomoć i nekako su zajedno uspeli da oteraju napadače u zadnji deo kuće, a onda su oni pobegli praznih ruku. U napadu je Radmili polomljen prst na ruci.

- To su kriminalci i zaslužuju da budu oštro kažnjeni - kaže ona, dok pokazuje bejzbol palicu kojom su ih napali.

Njihova 16-godišnja kćerka kaže da je bila prestravljena čitavom situacijom.

- Samo pamtim kako sam vrištala i kako sam videla moje napadnute roditelje.

Nasilje

Prema statistici, provale u Melburnu sve su nasilnije. U proseku, jedna od 12 provala u gradu uključuje i nasilje.
Sa najvećim procentom nasilnih provala, 26 odsto od ukupno 164, rekord drži Kofild. Askot Vejl i Bransvik imaju više od 15 odsto provala sa nasiljem, dok Frenkston, Bervik i Peknem beleže 11 odsto.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online