Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.09.2013.
13:32
D. Lj. Joksić - Vesti A

Teror od Avganistana do Kosova (1): Evropska unija - poligon Al Kaide

Dobro obavešteni negdašnji funkcioner Uprave državne bezbednosti Makedonije, analitičar i penzionisani profesor Fakulteta bezbednosti, Ivan Babanovski, danas podseća na proročka predviđanja generala Gulama Faruka Jakubija, nekadašnjeg šefa avganistanske tajne službe KHAD, izrečena još 1979. godine, da CIA i Pentagon postavljaju temelje terora i droge od Avganistana do Kosova, pod budnim okom Al Kaide i OBL.

Pretnja svetu: Al Kaida
 

Babanovski dodaje da se ti planovi uveliko ostvaruju i upozorava da će Evropska unija, kao nosilac ratnih akcija u Avganistanu, Pakistanu, Iraku i Siriji, biti trening poligon Al Kaidinih džihadista, kao nekada teritorije Kosova, BiH i Makedonije, za pripremu novih spektakularnih terorističkih akcija na tlu Amerike.

Plan Al Zavahirija

Šef Al Kaide: Ajman al Zavahiri
 

Tako su u igru polako uključivani visokodostojnici iz Islamske verske zajednice (IVZ), koji su bili aktivni u organizacijama Muslimanska braća na Bliskom istoku i u Severnoj Africi, kao i Mladi muslimani na području Balkana, u BiH, Sandžaku, Kosovu i Metohiji, jugu Srbije, zapadnom delu Makedonije, jugu Crne Gore i Čemeriji u Grčkoj, podseća Babanovski i prognozira da će Bugarska biti aktuelna u drugoj fazi islamizacije Balkana, po planu "Balkan 2020", koji je izradio Al Zavahiri do kraja 2020. godine.

- Zlo se ujedinjuje, a tajne službe i policija se destabilizuju, marginalizuju, atomiziraju. Političari moraju da prekinu praktikovanje dvojnog morala i teze "naši i vaši teroristi". Ako se ne stane na put radikalnom islamskom terorizmu, svetu preti još gori i krvaviji, neselektivni državni desni terorizam, poznatiji kao fašizam.

Komunizam je mrtav, a fašizmu nema ko da se suprotstavi - kaže Ivan Babanovski.


Objašnjavajući istorijat i genezu današnjih zbivanja on naglašava da su obaveštajne službe zapadnih zemalja na čelu sa Američkom obaveštajnom zajednicom (koju čini čak 16 službi različitih špijunskih namena), krajem prošlog veka počele da regrutuju, obučavaju, naoružavaju i operativno koriste radikalne islamiste i muslimanske fundamentaliste u terorističkim akcijama za ostvarivanje svojih političkih, ekonomskih i vojnih interesa na globalnom nivou, i na Balkanu.


Ta, kako kaže Babanovski, neprirodna simbioza zapadnih tajnih službi i kriminalno-zločinačkih struktura iz polufeudalnih arapsko-muslimanskih i islamskih država bogatih naftom i gasom, u početku je bila od obostranog interesa, sve dok se pojedinci iz sastava političke agenture nisu osetili moćnim, raspolažući ogromnim finansijama i neograničenom vlašću.

Sutra - Teror od Avganistana do Kosova (2): Balkan na udaru

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online