Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.09.2013.
13:04
D. Lj. Joksić - Vesti A

Teror od Avganistana do Kosova (2): Balkan na udaru

Kampovi Al Kaide su bili i na teritoriji Makedonije koju kontrolišu teroristi, nekadašnji pripadnici ONA i ANA i na kojoj makedonska država nema pristupa, a to je skoro jedna trećina zemlje. Kampovi su bili na Šar-planini kod Lešnice, Tri vode i između graničnog prelaza Jažince i Kačanika. U Šipkovici, na Šar-planini, iranska obaveštajna služba je imala svoj kamp za obuku koji je dobrovoljce iz lokalnih albansko - muslimanskih sredina pripremao za džihad. U velikom logoru kod Kačanika, kojim rukovode najekstremniji veterani OVK, danas se obučavaju dobrovoljci za rat protiv Sirije, kaže bivši makedonski obaveštajac Ivan Babanovski.

Hoće da vladaju svetom: Radikalni islamisti
 

Slične tvrdnje koje su poticale iz obaveštajnih krugova da u Makedoniji postoje i deluju radikalni islamisti, makedonska policija je u više navrata odbacivala, a iz MUP su slali saopštenja da aktuelna vlast kontroliše celu teritoriju države. Sa tom ocenom se ne slaže Babanovski, kao ni sa tvrdnjom policije da možda ima samo "uniformisanih kriminalaca", ali ne i terorista?!
 

Sve počelo na Kosmetu

Zločinački biznis je otpočeo na Kosovu i Metohiji sa albanskim špijunima, kriminalcima i teroristima, a partneri su im bili agenti albanske službe AOS i teroristi iz OVK, koje je formirala, finansirala, obučavala i politički podržavala CIA sa satelitima. OVK i narko-teroristički gang se kopilio više puta na Balkanu, a ONA i ANA u Makedoniji, kaže Babanovski i primećuje da je isti kliše primenjen i u uspostavljanju terorističke radikalne islamske mreže u bivšim sovjetskim republikama na Kavkazu, pogotovo u Čečeniji.

- Na toj teritoriji ne postoje državna obeležja Makedonije, u nju ne zalaze operativci specijalnih službi, ni policije, nije uputno pripadnicima drugih nacija da se tuda kreću bez preke potrebe, a mreže i agentura Direkcije za bezbednost i kontraobaveštajni rad i Agencije za obaveštajni rad Makedonije su uništene!

- Na toj teritoriji sirijska služba stvara mrežu kako bi se zaštitila od plaćenika vehabista i hidžerista, koje makedonski bezbednjaci ne smeju da detektiraju jer bi pala vlada u Skoplju, koja je u divljem braku sa bivšim teroristima iz UČK - svedoči Babanovski.


Albanija je pedesetih godina pod Enverom Hodžom i Albanskom partijom rada bila bunker sekularizma (razdvajanja države i crkve), sve dok CIA i satelitske specijalne službe nisu, pod firmom demokratizacije zemlje, počele da uvoze mudžahedine, talibane, vehabije, salafiste, hidžeriste, terikate i svete alahove ratnike da za američke "nacionalne bezbednosne interese" ratuju na prostorima Balkana i obezbede pokriće američkim špijunima i Pentagonu da se instaliraju na teritoriji bivše SFR Jugoslavije.

KRAJ

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online