Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 10.08.2013.
12:14
Beta A

Obama: Špijuniraćemo, ali transparentno

Predsednik SAD Barak Obama je u petak jasno ukazao da ne namerava da spreči svakodnevno prikupljanje podataka o telefonskim razgovorima miliona Amerikanaca, a obećao je da će njegova vlada bolje nadzirati kako se to radi.

"Veliki brat" vas i dalje posmatra: Barak Obama, predsednik SAD
 

Obama je na konferenciji za novinare u petak u Beloj kući rekao da će sarađivati s Kongresom SAD (parlamentom) da bi promenio način nadzora nad nekim kontroverznim programima Agencije za državnu bezbednost, i da će postaviti novo telo nedržavnih stručnjaka radi revizije tehnologije koja se za koristi za nadgledanje.
 

Obama protiv bojkota Igara u Sočiju zbog ruskog anti-gej zakona

Predsednik SAD Barak Obama je
u petak, uprkos nezadovoljstvu Rusijom o nizu pitanja, ukazao da bi bilo pogrešno bojkotovati predstojeće Zimske olimpijske igre u Sočiju zbog novog ruskog anti-gej zakona.

Obama je rekao novinarima: "Niko nije više od mene uvređen" novim zakonom Rusije koji je namenjen obračunu sa aktivistima za prava
homoseksualaca i lezbijki.

Obama je rekao da želi da sarađuje s Kongresom pre donošenja odluka o tome koga sve država nadzire. Sada se razmatraju samo zahtevi Sekretarijata za pravosuđe za odobravanje nadzora.


Tajni sud koji o tome odlučuje i drugi programi nadzora su pod lupom od juna, kada je odbegli bivši službenik službe državne bezbednbosti Edvard Snouden otkrio postojanje velikog sistema za nadzor svih vrsta telekomunikacija. Vlada se branila da je to neophodno za sprečavanje terorističkih napada.


Obama je novinarima kazao da država može i mora da bude transparentnija u obavljanju poslova nadzora. Edvard Snouden nije postao patriota time što je otkrio rasprostranjen državni sistem nadzora telekomunikacija, rekao je Obama.


Obama je izneo da je on zatražio preispitivanje tajnog nadzora pre no što je Snouden juna novinarima obelodanio tajne. Snoudenovo obelodanjivanje izazvalo je brži i oštriji odgovor nego da je on sam, Obama, imenovao odbor da preispita politiku u toj oblasti, rekao je predsednik.


Obama je rekao novinarima i da želi više uvida u programe obaveštajnih agencija da bi se uspostavila ravnoteža između zaštite Amerikanaca i njihove privatnosti.

POVEZANE VESTI

Subota 10.08.2013. 15:30
Transparentno prisluškivanje....? Je to znači da će obavijestiti one koje budu slušali, da nebi kojim slučajem pričali gluposti !? Ovaj je dobio Vučićev sindrom !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online