Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.08.2013.
02:39
Vesti A

Novi zaplet: Ne zna se ko je pucao

O tome ko je pucao u biznismena Majkla Mekgerka, bivšeg poslovnog partnera Rona Medića, i dalje se ne zna ništa više nego ranije. U utorak, pred Centralnim lokalnim sudom Dauning centra u Sidneju, došlo je do novog, neobičnog zapleta.

KO JE PUCAO: Majkl Mekgerk
 

U sudnici je rečeno da je svaki od obojice optuženih da su počinili zločin drugim osobama rekao da je upravo on bio taj koji je ispalio kobne hice. Međutim, ovo je sasvim suprotno od njihovih zvaničnih tvrdnji u kojima optužuju - jedan drugog.


Prošlog meseca, jedan od optuženih, Haišam Safetli, priznao je krivicu za ubistvo, ali je drugog čoveka, Kristofera Estefana, koji je tada imao 19 godina, optužio da je povukao obarač.

Ovog utorka, međutim, sudu je rečeno da će Estefan tvrditi da je mislio da će on i njegov navedeni saučesnik ići samo da se provozaju na dan zločina, kao i da je Safetli bio taj koji je pucao.


Estefan je optužen za ubistvo Mekgerka koji je iz blizine pogođen u glavu ispred svoje kuće u Kremornu, septembra 2009. Od ukupno petorice optuženih, samo Estefan i, navodni tvorac čitavog plana, tajkun Ron Medić, nisu se izjasnili da su krivi.

U utorak, njima dvojici je određeno da zajedno izađu na sudsko saslušanje koje upravo počinje i očekuje se da će trajati najmanje četiri nedelje. Na ovom pretresu Safetli će se pojaviti kao svedok. Sudu je rečeno da će Estefan tvrditi da je on pratio Mekgerka mesec pre ubistva i mislio je da će isto raditi i na dan zločina.

Optužbe

Kruna optužuje 65-godišnjeg Medića da je zatražio pomoć nekadašnjeg bokserskog šampiona Lakija Gatelarija da organizuje ubistvo pošto su poslovne veze između njega i Mekgerka zakomplikovale, u drugoj polovini 2008. Gatelari je, kako se navodi, angažovao još trojicu - Senada Kaminića, Safetlija i Estefana da pomognu u izvršenju dela.

 

"Otišao je na vožnju i tog dana ali je, ne govoreći njemu, Safetli ubio Mekgerka", rekla je sudija za prekršaje Džen Stivenson Estefanovom advokatu Gordonu Eliotu. Međutim, dodala je ona, i jedan i drugi od njih dvojice takođe su drugim ljudima rekli da je baš on pucao.


"Postoje svedoci koji kažu da im je Safetli rekao da je on pucao. Ima svedoka koji kažu da je vaš klijent (Estefan) pucao", rekla je sudija.


Gospođa Stivenson kazala je da postoje jaki izgledi da Estefanu bude suđeno. Ona je podsetila da postoji obaveznih 25 odsto popusta na svaku kaznu ukoliko se o krivici izjasni tokom prethodnog saslušanja.


"Ljudi koji su u zatvoru s vama nisu bili uspešni sa odbranom", kazala je sudija Estefanu koji se pojavio putem video-linka. "Ja bih vam savetovala da pažljivo i ozbiljno razmotrite savet vašeg advokata ili bilo kog baristera."

SUDIJA: Estefane, poslušajte advokata

"Njegove (Estefanove) šanse da ne bude izveden pred sud su veoma male. Ovaj slučaj izgleda veoma ozbiljan, i mogao bi se naći na nizbrdici, osuđen za krivično delo. Moja jedina zabrinutost jeste da je on najmlađi... poslednji iz grupe, i ukoliko pre kraja pretresa ne zatraži olakšavajuće okolnosti, izgubiće 25 odsto popusta na kaznu... biće jedina takva osoba među njima koja nije pokazala kajanje, mislim da treba da posluša samog sebe i advokata, a ne ljude s kojima je u zatvoru", rekla je gospođa Stivenson i obratila se Estefanu:
"Gospodine Estefan, kao što sam rekla, to je vaš život, nije moj, vi treba da o tome razmislite i primite savet od pravnog zastupnika."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online