Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.08.2013.
01:49
Vesti A

Safetli pod lupom advokata

Umesto da likvidira biznismena Majkla Mekgerka, kao što je obećao, policijski doušnik uzeo je 100.000 dolara i iskoristio novac da sebi kupi kuću. Ovo je još jedan u nizu bizarnih detalja koji su se pojavili tokom sudskog pretresa milioneru Ronu Mediću (65), nazvanom Mister Big, i Kristoferu Estefana, koji nisu priznali krivicu za ugovoreno ubistvo Medićevog bivšeg partnera Majkla Mekgerka. Čitav pretres prati gomila kontradiktornih izjava, međusobnog optuživanja i pokušaja da se zataška učešće pojedinaca.

Ron Medić
 

Haišam Safetli (47), osuđeni ubica s narcisoidnim poremećajem, priznao je da je kriv za učešću u zločinu 2009, ali je optužio Kristofera Estefana, tada tinejdžera koji je bio s njim u sačekuši, da je ispalio smrtonosni hitac. Prošle nedelje Safetli je davao iskaz.
 

- Vi ste pucali u Mekgerka, zar ne? - sugerisao je Safetliju Estefanov barister Greg Farmer, koji mu je takođe rekao da je "kukavica" jer pokušava da optuži momka koji je od njega mlađi 20 godina.
 

Posle ubistva, Safetlijev brat Basam poslao je bivšem bokseru Lakiju Gatelariju koji je ugovarao posao, navodno za Medića, poruku u kojoj je stajalo: "Posao obavljen".
Gatelari je već za svoj udeo dobio 7,5 godina, bitno smanjenju kaznu u zamenu za svedočenje. On tvrdi da je zastupao Medića koji je bio umešan u više sudskih parnica sa Mekgerkom.
 

Vinston Teraćini, Medićev barister, međutim, sugerisao je da je Safetli, sredinom 2010, kad mu je policija bila za petama, sa Gatelarijem sklopio sporazum da "smeste Estefanu".
 

- On (Estefan) bio je jedini koji je mogao svakome da kaže da ste vi to učinili - kazao je Teraćini, a Safetli je odbacio ovu tvrdnju.
 

Na pretresu je takođe kazano da je Safetli platio 100.000 dolara čoveku koji se sada kao policijski informator vodi pod šifrom HS845. Međutim, umesto da ubije Mekgerka, policijski informator kupio je kuću.
 

Safetli je tokom pretresa priznao da je spalio odeću koju je nosio tokom ubistva Mekgerka, ali je poricao da je to učinio kako bi sakrio svaki trag pištolja. Takođe je tvrdio da su mu ostali ožiljci na rukama od opekotina koje je tada zadobio. Na to je Teraćini s lupom u ruci prišao mestu za svedoke i kazao Safetliju: "Okrenite dlanove!"
 

Pošto je zaključio da ožiljaka nema, Teraćini je optužio Safetlija da je narcisoidan, sklon fantazijama i preuveličavanju u pokušaju da predstavi sebe da je "mnogo bolji od bednika kakav u stvari jeste".
 

Saslušanje se nastavlja ove nedelje.


Gde je nestalo  300.000 dolara?


Barister Teraćini je doveo u pitanje i iznos od 15.000 koji je Safetli navodno dao za pištolj.


- Je li imao dršku od bisera? - upitao je barister.
 

Snabdevač oružjem bio je dobro poznati kriminalac u libanskoj zajednici i Safetli je kazao da je bio suviše uplašen da traži naknadu kada pištolj nije dobio. On je takođe tvrdio da mu je još jedan potencijalni ubica uzeo najveći deo od 300.000 dolara koliko mu je za likvidaciju dao Gatelari. Na kraju mu je, kazao je, ostalo svega 30.000 dolara da bi platio Estefana.
 

Safetli je sudu takođe tvrdio da ništa od novca za ubistvo nije zadržao za sebe.
 

- Šta ste vi, Deda Mraz, a on (Gatelari) Isus Hrist?! - kazao je Teraćini, aludirajući na raniju Gatelarijevu tvrdnju da je i on dao sav novac uzet od Medića da organizuje ubistvo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online