Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.08.2013.
04:32
AAP A

Safetli pomogao u hapšenju zaverenika

U Sidneju je u četvrtak započeo sudski proces pred izricanje kazne Haišamu Safetliju, jednom od optuženih za ubistvo biznismena Majkla Mekgerka. U sudu je rečeno da je Safetli bio taj koji je u "domino-efektu" doveo ostale optužene pred lice pravde.

Ron Medić
 


Safetli je priznao krivicu za ubistvo Mekgerka ispred njegove kuće u Kremornu, septembra 2009. Ovaj 47-godišnjak takođe je priznao da je uznemiravao Mekgerkovu ženu godinu dana kasnije, avgusta 2010.


Tokom pretresa pred Okružnim sudom, njegov barister Murugan Tangarađ kazao je da bi, bez pomoći Safetlija, policija "imala problema da stigne dovde gde je sada".


Kruna optužuje preduzimačkog tajkuna Rona Medića da je zatražio pomoć bokserskog šampiona Lakija Gatelarije da izvede plaćeno ubistvo Mekgerka, pošto su poslovne veze između ove dvojice počele da se pogoršavaju. Gatelari je zatim regrutovao Senada Kaminića, Safetlija i Kristofera Estefana.


Safetli da je 3. septembra 2009. zajedno sa 19-godišnjim Estefanom izvršio zločin. Godinu dana posle, tužba navodi da je Safetli radio s policijom u pokušaju da se pred lice pravde izvedu i ostali. Noseći na sebi opremu za prisluškivanje, on je snimao razgovore sa Gatelarijem i Kaminićem, pri kojima je bivši bokser pokušavao da ubedi Safetlija da preuzme odgovornost za sve učesnike.


- Predmet protiv Medića sada postoji, u obimu u kojem jeste - ili moguće u potpunosti - zahvaljujući Safetlijevom "domino-efektu" i tome što je on otišao na policiju - rekao je barister.


Zbog pomoći istrazi, Tangarađ je zastupao stav da Safetli treba da dobije 60 odsto popusta na kaznu i "nižu kaznu od Gatelarija" koji je u maju osuđen na najmanje sedam i po godina zbog pomaganja uoči krivičnog dela.


Krunski tužilac Džon Pikering složio se da je Safetli "potopio" Gatelarija, ali, rekao je on, najveći deo informacija koje je ovaj 47-godišnjak dao policiji nije bio prihvatljiv.


- Tek kada se Gatelari izjasnio krivim i kada je pokazao spremnost da svedoči protiv Safetlija i ostalih, tek tada je Kruna imala na raspolaganju dokaze protiv počinioca.


Safetli je mogao da pruži "značajne dokaze" protiv Estefana, ali njegove informacije protiv Medića bile su u "značajnoj meri ograničenije", kazao je Pikering.


Medić i Estefan izlaze na sudski pretres naredne nedelje kako bi se ocenilo da li će im se suditi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online