Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 12.07.2013.
23:23
Beta A

HR: Prijava protiv 15 građana zbog ratnih zločina iz 1991.

Hrvatska policije je danas tužilaštvu u Osijeku podnela krivičnu prijavu protiv 15 državljana Hrvatske, od kojih je devetoro uhapšeno, osumnjičenih za ratni zločin protiv hrvatskih civila i ratnih zarobljenika u Trpinji kod Vukovara, od septembra do novembra 1991. godine.

Foto: Ilustracija

Županijsko državno tužilaštvo u Osijeku je objavilo na internetu da je policija podnela prijave posle kriminalističkog istraživanja kojim su prukupljeni novi dokazi protiv osumnjičenih. Tužilaštvo navodi da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni od
14. septembra do kraja novembra 1991. godine u Trpinji, kao pripadnici Teritorijalne odbrane Trpinja i milicije samoproglašene SAO Krajine, nezakonito hapsili, privodili, zatvarali, fizički, psihički i seksualno zlostavljali i ubijali civilno stanovništvo i ratne
zarobljenike.

Navodi se da je ubijeno i nestalo 12 civila i najmanje 60 ratnih zarobljenika. Posle ispitivanja devetoro osumnjičenih biće podnet predlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bekstva, ometanja istrage i posebno teških okolnosti pod kojima su počinjena nedela.

Hrvatska policija je u četvrtak ujutro privela desetak bivših pripadnika teritorijalne odbrane Trpinja i odeljenja milicije, i pretresla više kuća i drugih objekata.

Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio je da podržava rad policije i tužilaštva, ali je izrazio zabrinutost zbog, kako je rekao, načina privođenja koji je izazvao uznemirenost stanovnika Trpinje u kojem većinom žive Srbi, preneli su hrvatski portali.

POVEZANE VESTI

Subota 13.07.2013. 00:24
Nakon 22 godine od rata hvatati Srbe u Hrvatskoj?!?!?! Ne verujem da bi u Hrvatskoj ziveo neki Srbin koji je bio aktivan na bilo koji nacin za vreme rata. Efekti su postignuti. Nece se vracati Srbi, a srpsko stanovnistvo (2%) je normalno uplaseno, zgrozeno. Zamislite kakvu grizu savesti imaju Hrvati, kad su Srbiju optuzili za genocid i zaboravili 700.000 ubijenih i mucenih Srba za vreme Drugog svetskog rata. I posle ... nastavili. Naravno, da se ne radi o svim Hrvatima, ali je vecina u pitanju sigurno. I ono malo znanja o Bogu sto imamo kaze mi da Bog tu gde se sve to desava ne stanuje blizu.
Subota 13.07.2013. 01:53
Ovo je direktna posledica zahteva Srba u Hrvatskoj za cirilicom, i ovo su im poslednji trzaji njihovog bezobrazluka. Ali ih Srbija mora podsetiti na sve zlocine koje su pocinili tokom prvog i drugog rata i naravno tuziti za genocid .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online