Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.03.2013.
01:52
Vesti A

Šefovi balkanskih bandi na meti Alistera

U utorak, u zoru, oko 350 teško naoružanih policajaca izvelo je simultane racije na 30 adresa u Sidneju, Ilavori i Port Stivensu. Prvi rezultat je 18 uhapšenih, među kojima su i visoko pozicionirani članovi bajkerskih bandi Anđela pakla, Rebelsa, ali i azijskih i balkanskih kriminalnih grupa, saopštila je policija.


Ovo je nastavak operacije Alister, koja traje, a tokom koje su policajci već zaplenili eksplozive, pištolje, ručne granate, drogu i više od 500.000 dolara u falsifikovanim novčanicama. Tokom praćenja izdato je 95 naloga za video-snimanja i 41 nalog za prisluškivanje ukupno 94 telefona. Grupa u vezi s ovom istragom bila je uključena u plan uvoza 400 kilograma amfetamina prošlog meseca.


Policija saopštava da se očekuje da će podići krivične prijave protiv tridesetak osoba, u vezi sa prodajom i švercom droge, vatrenog oružja i učešća u kriminalnim grupama.
Operacija izvedena u utorak vrhunac je supertajne istrage koja je trajala 21 mesec i tokom koje je prisluškivano pola miliona telefonskih razgovora.


Kako se saznaje, jedan od uhapšenih je Feliks Lajli, šef ogranka Anđela pakla. Takođe, u dve kuće u Grejstensu i Južnom Ventvortvilu uhapšeni su predsednik Komančera i potpredsednik ogranka Anđela pakla u Merilendsu. U Južnom Ventvortvilu iza rešetaka smešten je čovek za kojeg se veruje da je brat potpredsednika Anđela pakla za Paramatu.


Uhapšeno je, kako se saznaje, i više članova iz vrha organizovanog kriminala sa Balkana, kao i iz Sing Ma, azijske organizovane kriminalne grupe.


Komesar Skipioni je poručio da operacija traje i da će biti još hapšenja.


- Bićete iznenađeni kad se pojave imena uhapšenih, jer su neki od njih vrlo važni članovi organizovanih kriminalnih grupa. Bićete iznenađeni optužbama, jer su vrlo ozbiljne.
Komesar je uputio poruku i kriminalcima:


- Kada je reč o organizovanom kriminalu, policija NSW i Komisija za borbu protiv kriminala ima vas na oku. Nećemo odustati. Nastavićemo da vas gonimo, one koji vas podržavaju, one koji vas snabdevaju drogom. Doći ćemo po vas. Danas smo vam pokazali šta možemo - biće još operacija.


Ministar policije NSW Majkl Galaker kazao je na zajedničkoj pres-konferenciji da rezultat pokazuje kako policija i komisija postižu izvanredne rezultate.
 

Posebno odeljenje vreba bandite

 

Posebno odeljenje Alister osnovano je jula 2011. Zadatak ove grupe policajaca bio je da istraži trgovinu oružjem, drogom i eksplozivima organizovanih kriminalnih grupa, uključujući i motociklističke bande koje se pripremaju za rat.


Skipioni: Ozbiljne optužbe

 

Komesar policije NSE Endrju Skipioni kazao je da su u operaciji uhapšeni "veoma značajni članovi organizovanih kriminalnih bandi".


- Danas smo dobili dokaz o policiji u njenom najboljem izdanju. Neke od optužbi su izuzetno ozbiljne i tiču se vatrenog oružja i droge - istakao je komesar.
On je dodao da su hapšenja kulminacija dvogodišnje istrage.


Kriminalne veze

 

Komandir odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala, detektiv Mik Plotecki rekao je da je identifikovan jedan broj međunarodnih veza ovdašnjih kriminalaca, uključujući balkanski i azijski sindikat.


- Ovo je posao koji se ne svodi na to da se pred javnost iznese velika količina droge. Reč je o uništavanju tih veza u mrežama organizovanog kriminala - poručio je Plotecki.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online