Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.08.2013.
08:50
Vesti A

Anđeli pakla i Rok mašina u ratu za teritoriju

Kako se odnosi između suparničkih bajkerskih bandi "Anđela pakla" i kanadske grupe "Rok mašina" zaoštravaju, opravdano se strahuje da bi u Viktoriji mogao da izbije novi krvavi rat.

Članove grupe "Rok mašina", koji su tokom godine pokušavali da osnuju ogranak u Viktoriji, pretukli su pripadnici "Anđela pakla", koji su im time dali do znanja da će čuvati svoju teritoriju.

Foto: Ilustracija
 


Od sredine 1990-tih do sredine 2000-tih, više od 150 osoba ubijeno je u Kanadi, kada je došlo do sukoba između "Anđela pakla" i "Rok mašine". Detektiv Vejn

Veze sa srpskim kriminalcima

Članovi ogranka "Rok mašina" imaju veze, kako navodi "Ejdž", i sa srpskim organizovanim kriminalom, a možda su 2012. prešli u "Komančerose", što je dovelo do tenzija sa sidnejskim ogrankom "Komančerosa".

Čizmen iz specijalne jedinice "Eko" u Viktoriji, preneo je nadležnima u Odboru za kontrolu vatrenog oružja da je "Rok mašina" stupila u savezništvo sa "Bandidosima". Takođe, da su već zabeleženi sukobi između "Anđela pakla" i bajkera koji pripadaju "Rok mašini".


Posle "sačekuše" koja je u martu organizovana zbog pokušaja likvidacije Tobija Mičela, vođe "Bandidosa", policija je opravdano počela da strahuje od izbijanja krvavog obračuna te grupe sa "Anđelima pakla".


''Oni se ponašaju poput grupa zavađene dece, koja jedni drugima ne dozvoljavaju da pređu preko određenih delova školskog igrališta'', kaže detektiv Čizmen.

''Ukoliko se otvori još jedan bajkerski klub, to će se protumačiti kao konkurencija koja pokušava da preotme nešto od njihovih poslova. U Viktoriji 'Anđeli pakla' su organizovani, ovo će biti rat za teritorije, opasan rat'', upozorio je on.

Doživotna zbog ubistva

Prošlog septembra, saradnik bande "Rok mašina", Stefan Pakiha Šmit, osuđen je na doživotnu kaznu od kojih je dobio najmanje 14 godina zatvora, zbog ubistva Endija Maršala, kojeg je bacio kroz prozor Koteslov hotela.

Policija podseća da se bajkerske grupe bave mutnim poslovima, najčešće trgovinom narkoticima i uterivanjem dugova, a prisustvo članova drugih grupa, na određenim teritorijama, smatra se strogo zabranjenim i poistovećuje s neprijateljstvom.


Bajkerska banda "Rok mašina", možda već ima osam svojih ogranaka u Australiji, od kojih je trenutno najveća u Zapadnoj Australiji. Na njihovom portalu navodi se da ipak imaju pet ogranaka u Australiji, i to u Viktoriji, Zapadnoj Australiji, NSW, Tasmaniji i Kvinslendu.


Prema policijskim informacijama, oni su prošle godine pokušali da otvore i ogranak na jugoistoku Melburna, ali su ih proterali bajkeri "Komančerosa".

Smrt "preletača" u Sidneju

Banda "Rok mašina" umešana je i u uzavrele odnose sa klubom "Rebels" u Pertu, a pošto je jedan njihov član izdao i "preleteo" u suparnički klub, a sličan konflikt se dogodio i NSW.
Jedan od članova "Rok mašine", "preletač" Falau Pisu, ubijen je na bajkerskoj svadbi 5. novembra, na jugozapadu Sidneja. Članovi bande su takođe objavili fotografije i imena trojice "izdajica" iz ogranka u Kanadi i Nemačkoj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online