Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.08.2013.
06:48
Vesti A

Policija traži pomoć zajednice

Na udaljenosti od svega kilometar, u razmaku od svega nekoliko minuta, u ponedeljak uveče ubijeni su Vasko Boškovski (35) i Basil Hijazi (18). Statistički, oni su 20. i 21. žrtva u Sidneju usmrćena od marta 2011, kada je Bari O'Farel u NSW preuzeo premijersku stolicu.

 

I Boškovski i Hijazi likvidirani su rafalima. Njihova ubistva, za sada bez potvrde da su povezana, ali u susednim predgrađima, podstakla su premijera da sazove hitan sastanak s policijskim komesarom Endrjuom Skipionijem na kojem je tražio odgovor na pitanje kako se policija odnosi prema kriminalu koji nosi ljudske žrtve.

Vasko Boškovski


Policija i dalje demantuje izveštaje da su ubistva deo velikog bajkerskog rata.


- Naša je stvarnost da imamo mnogo mladih ljudi koji žive izigravajući gangstere -

Odbio pomoć policije


Detektiv Mik Viling kaže da je Hijazi odbio da sarađuje posle prvog napada.
- On nam nije pružio informacije o napadačima. Veoma je teško pomoći nekome ko ne pomaže samom sebi - rekao je policajac.

rekao je Skipioni.


O'Farel je takođe razgovarao sa šefom Komisije NSW za borbu protiv kriminala Piterom Hestingsom, kako bi se utvrdilo šta dalje, u jeku optužbi da policija i državna vlada nemaju snage da zaustave obračune vatrenim oružjem. Kako navodi "Dejli telegraf", jedan izvor je opisao premijerovo ponašanje kao "besno".


U poslednjim incidentima, kao što smo već pisali, likvidiran je Vasko Boškovski, menadžer firme za zaštitu i naplatu dugova Elite Group Solutions iz Bervuda. Žrtva, otac dvoje dece, usmrćena je ispred svoje kuće u Irlvudu, u 9.30. Kasnije su mediji saznali da je Boškovski bio i ko-direktor kompanije, zajedno s Kaledom Šarufom, teroristom iz Pančbola, koji je 2005. osuđen za zaveru s namerom da digne u vazduh nuklearni reaktor Lukas Hajts kod Sidneja.


Petnaestak minuta kasnije, u "sačekuši" je usmrćen, sa više hitaca u grudi, Basil

Apel porodicama žrtava


Vlasti su pozvale članove obe porodice sa bilo kakvim informacijama od pomoći da im se jave.
- Ukoliko hoćete da zaštitite one koje volite, svoje prijatelje, vašu porodicu - ako su oni deo organizovanog kriminala ili od zakona odmetnutih motociklističkih bandi - koji mogu na kraju stradati od oružja - pozovite policiju - apelovao je ministar policije Majkl Galaker.

Hijazi. On je rođak predsednika južnog ogranka "Komančera" Mika Hijazija. Ubijen je samo dve nedelje pošto je preživeo napad kada je ranjen u vrat.


Hijazi je bio saradnik bajkerske organizacije. Kada je dve nedelje ranije ranjen, odbio je da sarađuje s detektivima. Inače, s policijom je razgovarao nekoliko sati pre nego što je nastradao, a u vezi sa optužbama zbog droge.


Posle prvog napada na Hijaza, 16. jula, smatralo se da je to bila odmazda za likvidaciju dvojice bajkera rivalske bande "Anđeli pakla".
- Činjenica je da je ovaj 18-godišnjak bio vrlo dobro poznat policiji - kazao je novinarima komesar Endrju Skipioni. - Naš poslednji kontakt s njim bio je u sedam uveče u ponedeljak, kada je bio u policijskoj stanici Sent Džordž.


U policiji je bio, kako se tumači, jer je to bio uslov da se brani sa slobode po optužbi u vezi s drogom.

Poruka ubici

 

Hijazijeva majka Hana poslala je poruku ubici:
"Da si čovek, suočio bi se s njim kao čovek. I ako si još čovek, molim te, dođi i reci mi zašto si ubio mog sina. Ti nemaš pravo da uzmeš ničiji život, to je bio moj sin čiji si život uzeo", rekla je ona pred kamerama.
Majka je apelovala na policiju:
"Uzmite te pištolje s ulica, ne radite kako treba svoj posao. Zato je moj sin umro."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online