Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 01.03.2013.
16:07
Beta A

Rodman ima novog prijatelja - Kim Džong Una

Bivša NBA zvezda Denis Rodman imao je "prijateljsku" večeru sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom pošto su zajedno odgledali košarkašku utakmicu u Pjongjangu, prenosi danas zvanična severnokorejska novinska agencija KCNA.

Kim Džong Un za Denisa Rodmana nabavio i koka-kolu
 

Na sinoćnoj večeri koju je priredio Olimpijski komitet Severne Koreje Kim je razgovarao sa Rodmanom i njegovom delegacijom u "prijateljskoj atmosferi", javila je KCNA. Kim je rekao da on očekuje da će se pojačati ovakav tip sportske razmene da promoviše "uzajamno razumevanje između naroda dve zemlje.

Bivša zvezda Čikago Bulsa rekao je da mu je veliko zadovoljstvo da se sastane sa Kimom i njegovom suprugom i izrazio nadu da će sportska razmena da se nastavi između SAD i Severne Koreje.

Rodman u Pjongjangu dočekan kao prava zvezda
 

U Pjongjangu je sinoć odigrana košarkaška utakmica između 12 igrača Severne Koreje sa univerziteta i četiri košarkaša iz američkog tima Harlem Gloubtrotersa, podeljenih u dve ekipe po osam. Po dva američka igrača igrala su sa svakim od severnokorejskih timova. Utakmica je završena nerešenim rezultatom 110-110.

Rodman, noseći tamne naočare i kapu sedeo je uz Kima i razgovarao sa njim na engleskom bez prevodioca. Kim je čestitao timovima na dobroj igri i primio dres Harlem Gloubgrotersa kao poklon od svojih američkih gostiju. Strani novinari nisu pozvani da izveštavaju sa putovanja američke delegacije.

Rodman sa filmskom ekipom njujorške medijske kompanije Vajs (VICE) u poseti je Severnoj Koreji da snimi materijal za televizijsku emisiju koja će biti emitovana na kanalu HBO kasnije ove godine, piše Sinhua.

Harlem Gloubtrotersi - "košarkaške diplomate"
 

Rodman (51) je u utorak stigao u Pjongjang sa svojom delegacijom trenera i igrača Harlem Gloubtrotersa u poseti dobre volje i "košarkaškoj diplomatiji". Stejt department nije komentarisao ovu posetu. SAD i Severna Koreja nemaju diplomatske odnose. U januaru su druga dva Amerikanca posetila ovu zemlju koja je potpuno zatvorena - bivši guverner Novog Meksika Bill Ričardson i predsednik američke internet kompanije Gugle Erik Šmit, i pozvali Severnu Koreju da se otvori za Internet.

Kim se nasmejao pozivu da dođe u Ameriku

Kim Džong Un je na čelu Severne Koreje od decembra 2011, posle smrti oca Kim Džong Ila koga je nasledio. Poznat je kao veliki ljubitelj košarke i posebno kao navijač Čikago Bulsa.

Američki košarkaš Denis Rodman rekao je na kraju svog neobičnog pokušaja vođenja košarkaške diplomatije u Severnoj Koreji, da je lider te zemlje Kim Džong Un "sjajan momak".

Uoči odlaska u Peking, Rodman je rekao da je iznenađen koliko su Severni Koreanci iskreni, da je Kim Džong Un "sjajan momak", a da su njegov otac, i njegov deda, osnivač Severne Koreje Kim Il Sung bili "velike vođe".

"On je ponosan, njegova zemlja mu je sklona, ne sklona, ona ga voli, voli", rekao je Rodman, dodajući "a pogodite, i ja ga volim. On je zaista sjajan momak".

Kim Džong Un je goste iz Amerike obilato počastio jelom i pićem i izrečene su brojne zdravice, rekao je za AP izveštač Vajsa Rajan Dafi. Dafi je rekao i da je severnokorejskog lidera pozvao da poseti SAD, na šta se ovaj glasno nasmejao.

POVEZANE VESTI

Subota 02.03.2013. 07:38
Baš je našao prijatelja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online