Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 07.09.2013.
12:56
Beta A

Rodman nije "omekšao srce" Kim Džong Una

Bivša NBA zvezda Denis Rodman otputovao je danas iz Severne Koreje na kraju petodnevne posete tokom koje se sastao sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom, ali sa sobom nije poveo američkog zatvorenika Keneta Baea.

Drugari: Kim Džong Un i Denis Rodman
 

Legenda Detroit Pistonsa i Čikago Bulsa stigao je danas u Peking iz Pjongjanga.

On je novinarima koji su ga čekali na aerodromu pokazao desetine slika, neke s Kim Džong Unom, razljutio se na njihova pitanja o američkom zatvoreniku i brzo otišao do parkinga.

Po dolasku u Pjongjang pre nekoliko dana rekao da će se družiti i dobro provoditi s liderom te zemlje Kim Džong Unom, za koga je rekao da mu je prijatelj, a ne baviti diplomatijom. Rodman je odlučio da otputuje u Severnu Koreju nekoliko dana pošto
je Pjongjang odbio posetu američkog izaslanika koji je trebalo da pokuša da izdejstvuje slobodu za američkog građanina Keneta Baea.

Bae je uhapšen u novembru prošle godine i osuđen na 15 godina teškog rada zbog, kako je Pjongjang naveo, neprijateljskih delatnosti prema državi. Rodman je u maju preko američkog internet sajta TMZ rekao da će se vratiti u Severnu Koreju i da će "pokušati da izdejstvuje oslobađanje tog tipa".

Denis Rodman posle posete Severnoj Koreji

Međutim, danas je na aerodromu u Pekingu rekao da "nije njegov posao" da njega vraća. "Znate šta. Nije moj posao da pitam o Kenetu Baeu. Pitajte (američkog predsednika Baraka) Obamu o tome. Pitajte Hilari Klinton", rekao je Rodman besno novinarima na aerodromu u Pekingu.

On im je pokazao slike kako grli Kima, kako se sa njim smeje, kako razgovaraju za ručkom, i zajedno gledaju košarkašku utakmicu. On je rekao da su njih dvojica formirali blisku vezu tokom njegova dva puta u Severnu Koreju.

"On je moj prijatelj za ceo život. Ne interesuje me šta vi mislite o njemu", rekao je Rodman.

On se brzo razljutio kad su ga pitali o američkom zatvoreniku i uputio uvrede novinarima kad su ga pitali koja je bila svrha njegovog putovanja. Košarkaška zvezda je rekao agencij AP u Pjongjangu kad je napuštao hotel da ga je Kim ohrabrio da kad se vrati u SAD kaže vrlo dobre pozitivne stvari o Severnoj Koreji, i da su njih dvojica o tome puno pričali.

Rodman (51) je u februaru prvi put išao u Severnu Koreju i tada je promovisao košarku i snimio film.

POVEZANE VESTI

Subota 07.09.2013. 13:16
U Sjevernoj Koreji strogo je zabranjena Biblija kao i bilo koji drugi spisi koji ne velicaju samo i jedino ovog retardiranog patuljka koji je obicni foler opcinjen tim istim Zapadom i Amerikom a eto kao fol im prijeti dok mu narod nema za zvake.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online