Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 03.09.2013.
14:42
Beta A

Kad omane diplomatija drugu Kimu šalju Rodmana

Bivši NBA košarkaš Denis Rodman doputovao je danas u Severnu Koreju, gde će se, kako je rekao, družiti i dobro provoditi sa liderom te zemlje Kim Džong Unom, a ne baviti diplomatijom.

Sjajni momci: Kim Džong Un i Denis Rodman prilikom prošlog susreta u Pjongjangu
 

Rodman je odlučio da otputuje u Severnu Koreju nekoliko dana pošto je Pjongjang odbio posetu američkog izaslanika koji je trebalo da pokuša da izdejstvuje slobodu za američkog građanina Kenta Baea. Bae je uhapšen u novembru i osuđen na 15 godina teškog rada zbog, kako je Pjongjang naveo, neprijateljskih delatnosti prema državi.

Rodmana su novinari na aerodromu u Pekingu, uoči polaska za Pjongjang, pitali da li će tražiti slobodu za Baea, a on je rekao da "ne želi da priča o tome".

"Samo želim da se vidim s mojim prijateljem Kimom i da učestvujem u osnivanju košarkaške lige u Severnoj Koreji, ili nešto slično tome. Ništa mi nije obećano, put tamo je prijateljski gest", rekao je Rodman.

Rodman je nedavno putem Tvitera pitao Kima da mu "učini uslugu" i oslobodi Baea. Na osnovu ustava Severne Koreje, Kim ima pravo da odlučuje o pomilovanjima.

"Ne idem tamo da bih bio diplomata, već da se zabavim i posetim Kima i njegovu porodicu. To je sve", rekao je Rodman i dodao da planira da se vidi sa Kimom "uskoro", možda večeras ili sutra. Upitan da li je poneo svoju votku u Severnu Koreju, Rodman se nasmejao i odgovorio odrečno.

"Oni vole viski. Oni vole tekilu. Nadam se da ćemo razgovarati tokom lepe večere", rekao je Rodman, koji je zeleno ofarbanu kosu skrivao crnim kačketom.

"Idem tamo da se zabavim i da pokušam da sagradim most kojim će Amerikanci i Severnokorejci premostiti jaz. Ljudi u SAD moraju da vide da nije loše putovati u Severnu Koreju, da se zabave i upoznaju nove ljude", rekao je on.

Rodman je u februaru prvi put išao u Severnu Koreju i tada je promovisao košarku i snimio film. Rekao je da bi "košarkaška diplomatija" mogla da popravi odnose SAD i Severne Koreje i nazvao Kima "sjajnim momkom".

Rodman je od 1986. do 2000. godine igrao u NBA ligi, a sa Detroitom i Čikagom je osvojio ukupno pet šampionskih prstenova. Igrao je još za San Antonio, Los Anđeles Lejkerse i Dalas. Tokom karijere navijači su ga zvali "crv" i važio je za lošeg momka NBA. Poznat je po brojnim tetovažama, različitim frizurama i brojnim skandalima, ali i po vezi sa Madonom i braku sa glumicom Karmen Elekrtom.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.09.2013. 07:19
Ako se ne plaši da će tamo da ostavi svoje kosti, naredio je taj Kim da mu streljaju nevenčanu ženu, može i prijatelja iz daleka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online