Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.01.2013.
12:24
N. Popović - Vesti A

Treći cimer nestao bez traga

Samo dva dana pre nego što su u noći između 30. i 31. decembra prošle godine noževima izmasakrirani u frankfurtskom hotelu Luksor (deo grada Ostend), nemačka policija u Ofenbahu privela je Marka Jakšića (20) i Bojana Ristića (37) jer su ih komšije u zgradi gde su stanovali prijavili kao ilegalne podstanare.

TUGA ZA ZEMLJACIMA: Nedeljko Smiljanić
 


Oni su potom pušteni na slobodu i uzeli su sobu u hotelu Luksor. To za "Vesti" tvrdi Nedeljko Smiljanić, 64-godišnji žitelj Ofenbaha, rodom iz Malog Zvornika, kod koga su ubijeni Srbi stanovali poslednjih mesec dana života.
 

- Prijatelj koji ima građevinsku firmu pre mesec dana me je zamolio da na stan primim Marka Jakšića. Rekao mi je da će raditi kod njega. Dečko je došao i nekoliko dana kasnije pitao da li može u moj stan na spavanje da dovede još dvojicu svojih drugara. Pristao sam i tako upoznao Bojana Ristića i tog trećeg momka Miloš mu je ime, a ne znam prezime. Mislim da je i on bio iz Zemuna ili Beograda, a godina je mogao da ima kao Marko - oko 20. Stekao sam utisak da je on bio najmlađi u društvu i nešto kao potrčko starijim drugarima, priča nam Smiljanić u njegovom malom stanu u centru Ofenbaha kod Frankfurta.

On kaže da su sva trojica spavali u njegovoj spavaćoj sobi. Marko i Bojan na bračnom krevetu, a Miloš na pomoćnom ležaju. Primetio je da je novca imao samo Marko, on je sve plaćao i izdržavao svu trojicu. Na posao za to vreme nisu išli, preko dana su uglavnom spavali ili vežbali u obližnjoj teretani, a noću su obilazili kafane i diskoteke. Nedeljko kaže da nije stekao utisak da je reč o žestokim momcima.

Postelja Bojana i Marka
 


- Izlazili su kasno i vraćali se pred zoru. Upozoravao sam ih da je svaki Nemac policajac, i da će nekome od komšija biti sumnjivi, jer znaju da živim sam. To se na kraju i obistinilo jer je policija poslednjih dana decembra zakucala na moja vrata. Marko i Bojan su inače već odlučili da se presele u taj hotel, a stvari su im bile spakovane - priča nam Smiljanić.
 

Prema njegovim rečima, došlo je nekoliko uniformisanih policajaca u najmanje troje kola, koja su parkirali u blizini zgrade. Legitimisali su njegove podstanare, a kaže da mi ni danas nije jasno kako je Miloš uspeo tada da utekne jer je bio u stanu kada je policija pokucala.

- Policajci su malo pronjuškali po mom stanu i odveli Marka i Bojana. Oni su poneli sa sobom već spakovane torbe i tada sam ih poslednji put video . Iz "Vesti" sam posle Nove godine saznao da su mrtvi, i to me je mnogo potreslo. Bili su dobri prema meni i nisu zaslužili da umru, tužan je naš sagovornik.

Priča nam takođe da je sat posle odlaska policije treći cimer Miloš navratio u stan i pokupio svoje stvari. Zadržavao ga je, ali on nije hteo da ostane. Pozdravili su se i od tada više nije video ni njega.
 

Kupovali auto

 

- Jednom prilikom rekli su mi da hoće da kupe auto. Svoj nisu imali i ja sam ih zato često vozio po Frankfurtu i Ofenbahu. Rekoše da traže nešto do 5.000 evra. Zato ne verujem da su oni kod sebe imali puno novca. Zar bi onda stanovali kod mene za 200 evra mesečno - vajka se Smiljanić. 


Markova devojka

 

- Znam da je Marko u Ofenbahu imao devojku, neku folksdojčerku, kako mi je rekao. Ne sećam se kako se zvala. Znam da sam ga jednom nedaleko od mog stana čekao da dođe od nje. Često je spavao kod nje - priča Nedeljko. 


Bojan sjajan kuvar

 

- Samac sam i moram da priznam da se odavno nisam tako dobro hranio nego od kada su ti momci bili u mom stanu. Bojan je bio vrstan kuvar i ni od čega je znao da spremi vrlo ukusno jelo. Bojan je kuvao za sve nas, a meni su rekli da je moj trošak samo struja - seća se Nedeljko.

POVEZANE VESTI

Subota 05.01.2013. 13:25
Da rade, nisu išli u Nemačku. to je više nego očigledno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online