Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.01.2013.
02:42
K. Marković - Vesti A

Melburn: Srbi zoru dočekali na nogama

Ulazak u Novu godinu stanovnici Melburna obležili su uz tradicionalna slavlja na gradskim trgovima i nezaboravni vatromet, koji je ove godine bio do sada najveći. Novogodišnjem spektaklu u centru grada, prisustvovalo je preko pola miliona ljudi. Gradske vlasti su na 8,5 tona pirotehničkih sredstava potrošili preko 2,8 miliona dolara.

Novogodišnji ples
 

Tačno u ponoć sa 22 lokacije započeo je vatromet a nebo nad Melburnom je zasvetlelo punih 10-tak minuta. Za razliku od Perta gde se ove godine slavilo na plus 40 stepeni i po plažama, u Melburnu je bilo izuzetno sveže zbog čega su mnogi odustajali od tradicionalnih žurki pored mora.


Najposećeniji tokom dočeka bili su gradski Trg Federacije i obale reke Jare, gde je za porodicu sa malom decom održan mini vatromet sa početkom u 21.30. Bepslatni koncerti i zabavne igre, održavali su se i u Jara Parku, Režere gardensu, Aleksandra gardensu i Birarung Maru pored reke Jara i Doklendsu.


Ništa manje zanimljivo nije bilo ni na dočeku Nove godine organizovanoj u srpskoj zajednici. Možda kao retko kada, naši zemljaci u Melburnu su zaista imali mogućnst da biraju. Reklo bi se za svakoga ponešto, od najpoznatijih pevača iz otažbine, pa sve do zabava sa dobro poznatim lokalnim orkestrima i pevačima. Svuda je bilo posećeno, od sale Srpskog centra u Kizborou pa do sale Heritage bar-a u Epingu, gde je pevala mega zvezda Seka Aleksić.


SRPSKI CENTAR U KIZBOROU I DANDENONGU

Do jutra sa Tanjom, Mirom i Jovanom

U Srpskom centru u Kizboru odličili su se za sigurnu varijatnu. Uz pristupačne cene ulaznica i angažvanje orkestra Tef sa pevačem i pevačicem iz otažbine, imali su punu salu zadovoljnih posetilaca. Uz dobru muziku, tamo se pevalo i igralo, uživalo se iz uz izobilje hrane i rashlađenog pica. Tačno u ponoć, usledila su čestitanja i želje za sreću, zdravlje i porodičnu ljubav.


U obližnjem Dandenongu organizovan je izvandredan doček, koji je prvashodno privukao mlade, ali i one koji se tako osećaju. U diskoteci Tamo daleko, posle dve godine pauze, ponovo nastupala mlada i popularna pevačica Tanja Savić. Gosti tokom večeri na dočeku su bile i Mira Sorvino Urošević i vlasnica diskoteke Jovana Avlijaš, inače popularna lokalna estradna umetnica. Njih je tamo pratio orkestar Versaće. Novogodišnje slavle u popularnoj diskiteci u Dandenongu potrajlo je do ranih jutarnjih sati.

 

KLUB VOJVODINA

Tamburica leči nostalgiju

Na suprtonoj strani Melburna u klubu Vojvodina u Albionu, odlučili su se za angažovanje popularnog lokalnog orkestra Staro vino i pevača Acu Nikolića. U svečano dekorisanoj sali, uz predivne vojvođankse pesme i izabranu narodnu muziku, slavilo se kao nekad u otažbini.

 

 

U porodičnoj atmoferi sa bogatom trpezom, na kojoj nisu manjkale ni domaće sarme ni pečenje i kolači, slavilo se, igralo i veselilo. Tačno u ponoć u sali kluba Vojvodina pojavio se Deda Mraz, koji je prisutnima čestitao Novu godinu i poželeo svako dobro tokom 2013 godine. I tamo se ostalo do ranih jutarnjih sati.

SENT ALBANS

Porodično i veselo


Poznati pevač narodne muzike Ljubiša Vasiljević ove godine pevao je u iznajmljenoj sali CŠO Sveti Đorđe u Sent Albansu. I tamo je bila porodična atmosfera, pa smo za jednom od stola zatekli višečlanu porodicu Jefić a bilo je veselo i za stolom porodica: Bodiroga, Kajtazović i Vuković.

 

HERITAGE BAR U EPINGU

Najživlje sa Sekom

Neskromno, najživlje je bilo na dočeku u sali Heritage bar u Epingu gde je poznata pevačica Seka Aleksić napravili pravi muzički spektakl. Iako su karte za doček bila unapred rasprodate, interesovanje se nije smanjilo ni pred sam doček, pa su tamo dolazili i oni bez karata u pokušaju da prisutvuju koncertu Seke Aleksić.

 


Nakon što je sve prisutne u sali dobro zagrejala igrom i pesmom, Seka Aleksić je svima u ponoć poželela srećnu Novu godinu, puno zdravlja i naravno ljubavi.
Utorak je bio neradni dan, koji su mnogi u našoj zajednici iskoristili za predah od dočeka ali i polako pripreme za tradionalni doček Srpke nove godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online