Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.12.2018.
20:57
B.C. A

Čarolija vredna 100 miliona dolara

Gradonačelnica Sidneja Klaver Mur obećala je da će doček Nove 2019. godine, biti "najspektakularniji ikad". Objavljujući početak priprema za proslavu, ona je najavila da će željno iščekivani ponoćni vatromet biti najveći do sada, te da će nebo iznad grada obasjati 8,5 tona pirotehnike, odnosno za 500 kilograma više nego prošle godine. Prvi vatromet u novogodišnjoj noći planiran je za 9.00 uveče, a drugi - tačno u ponoć.

Sydney New Year's Eve
 

- Nova godina je jedan od događaja koji nas okuplja sve zajedno u našoj različitosti, celokupnu multikulturalnu zajednicu i hiljade inostranih gostiju. Doček takođe stavlja Sidnej na mapu sveta i doprinosi australijskoj ekonomiji sa više od 100 miliona dolara - kazala je gradonačelnica Mur u obraćanju medijima ispred Sidnejske opere.

Ovogodišnji program uključiće i video projekciju čuvenih australijskih plaža i smeđeg bespuća "petog kontinenta" na Lučkom mostu. Najpoznatiji predeli biće uključeni u vizuelnu animaciju, a sve će pratiti poznata australijska muzika. Sat pre ponoći začuće se čuvena pesma "Great Southern Land" u interpretaciji pop dueta "Client Liaison", koji će biti centralni gosti proslave.

Australijsko autohtono nasleđe biće takođe predstavljeno kroz animiranu projekciju vode, ptica, riba i biljaka. Ukupna cena dočeka 2019. godine je 5,78 miliona dolara, a tokom proslave biće ispaljeno 35.000 "kometa" i 13.000 drugih raketa koje će obasjati nebo iznad grada. Sve u cilju što boljeg dočaravanja teme dočeka Nove godine, pod nazivom - Puls Sidneja.

Direktor pirotehničkog dela programa Fortunato Foti najavio je da će ove godine boje biti ključne u sklopu vatrometa, a ne kao do sada eksplozije raketa na nebu. Dominiraće tonovi leta - boja limete i boja kajsije.

- Naša tema "Puls Sidneja" inspirisala je nove efekte vatrometa. Prvi put imaćemo pulsirajući vatromet koji ćete videti u novom, dramatičnom obliku zvezda na nebu. Boje limete i kajsije učiniće da čitav šou dobije posebnu svetlost - istakao je Foti.

Motre sa zemlje, vazduha i vode

Posebna pažnja tokom organizacije dočeka Nove godine biće posvećena bezbednosti posetilaca. Kroz Sidnej će patrolirati policija u uniformama, ali i u civilu, kao i specijalne snage. Svi oni imaće zadatak da paze na više od milion ljudi, koliko se očekuje na ulicama Lučkog grada u noći 31. decembra.

Vršilac dužnosti komesara policije Novog Južnog Velsa Karen Mekarti najavila je da će snage javnog reda biti aktivne na zemlji, u vazduhu i na vodi.

- Policija neće tolerisati kriminalno i antidruštveno ponašanje. Najvažnije u novogodišnjoj noći je ponašati se odgovorno, znati svoje granice, paziti na sebe i druge i, naravno, dobro se provesti - istakla je Mekartijeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online