Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 13.10.2012.
00:48
Večernje novosti A

Članica Pusi rajota osniva stranku?

Članica grupe "Pusi rajot" Nadežda Tolokonjikova izjavila je da po izlasku iz zatvora ne namerava da emigrira iz Rusije. Ona je rekla da će organizovati svoju ili stupiti u neku postojeću partiju.

Ne namerava da emigrira iz Rusije: Nadežda Tolokonjikova
 

Na pitanje da li po isteku kazne namerava da ode iz Rusije, u intervjuu nemačkom muzičkom časopisu Muzikekspres, ona je navela da ne razmišlja o tome, jer je vezana za rusku kulturu, ali da nije isključeno da će se školovati u inostranstvu, preneli su ruski mediji.

Tolokonjikova (22) je istakla da će, pošto stekne odgovarajuće obrazovanje možda organizovati svoju partiju ili ući u neku koja već postoji. Članica grupe, kojoj je zajedno sa Marijom Aljohinom (24), sud potvrdio kaznu od dve godine zatvora zbog huliganstva motivisanog religioznom mržnjom, navela je da veliki deo vremena u pritvoru piše, čita, uključujući i Bibliju i razgovara na političke i socijalne teme sa drugim zatvorenicima.

Prema njenim rečima, razmatraju "večne vrednosti, književnost, film, Boga i homoseksualizam".

U intervjuu koji je objavljen na sajtu lista "Velt", koje pripada istoj izdavačkoj kući Aksel Špringer kao i Muzikekspres, Tolokonjikova je kao i na sudu naglasila da akcija Pusi rajot u hramu Hrista spasitelja nije imala nameru da uvredi osećanja vernika.

Kako je navela, akcija je predstavljena kao bogohuljenje od strane medija koje kontroliše država, koji prećutkuju njen politički karatker - kritiku spajanja državnog aparata i Ruske pravoslavne crkve.

Nemački novinari su predali pitanja Tolokonjikovoj preko advokata, a ona je na njih odgovorila pismeno, pri čemu su prve odgovore oduzele pritvorske vlasti, ali su advokati potom uspeli da ih iznesu.

Sud je 10. oktobra trećoj članici grupe Jekaterini Samucevič (30) preinačio kaznu zatvora u uslovnu kaznu od dve godine, jer je njen advokat uspeo da dokaže da ona nije u istoj meri kao i druge dve devojke učestvovala u "pank molitvi" nazvanoj "Bogorodice, oteraj Putina".

POVEZANE VESTI

Subota 13.10.2012. 00:58
SatanistO! Verovatno da Putin jeste delimicno diktator, i istina je da se u Rusiji crkva mesa u drzavnicke poslove, i to jeste lose. Ali sigurno neces ti moralna nakazo da odbranis bracu Ruse od okupacije Putinovog rezima i crkvene cizme koja zavodi red u Rusiji. Bolje da pravoslavna crkva nasilno namece pravila zivljenja, pa i po cenu oduzimanja nekih gradjanskih sloboda, nego satanisti koji orgijaju u devetom mesecu trudnoce da nam daju primer i objasnjavaju sta je sloboda.
Subota 13.10.2012. 05:38
Tolokonjikova: Bla bla, blablabla, bla. Blaa bla bla, blabla bla...
Subota 13.10.2012. 09:01
Kad izadje iz zatvora, vise ce voleti Putina nego oca i majku!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online