Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 26.09.2012.
09:09
Alo! A

Ameri prekrstili Nikolića u Rusa

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić proglašen je Rusom, a Srbija delom Ruske Federacije u diplomatskoj poseti Americi, saznaje Alo!!

Do zabune je došlo zbog diplomate Raše Grujića, čije ime prilikom izgovora zvuči isto kao i engleski naziv za Rusiju
 

Kada je naša delegacija u ponedeljak sletela u Njujork, došlo je do zabune zbog diplomate Raše Grujića, čije ime prilikom izgovora zvuči isto kao i engleski naziv za Rusiju.


- Delegacija je stigla u Njujork i dočekao je savetnik u našoj misiji Raša Grujić. Došli smo do nekog policajca na aerodromu koji nam je zabranio prolaz. Raša je pokušavajući da objasni ko smo počeo da viče: "Delegacija iz Srbije, recite tamo Raša". Na šta je policajac izgovorio u motorolu: "Delegacija iz Srbije, to je deo Raša" (eng. Russia). Svi su, uključujući i predsednika prasnuli u smeh, a policajac je ostao potpuno zbunjen - prenosi za Alo! jedan od članova delegacije.


Inače, predsednik Srbije je u obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija

Nikolić u UN: Izbegavam delegaciju Prištine

poručio da je Srbija privržena postizanju trajnog mira Srba i Albanaca i da se zalaže za direktne pregovore na najvišem političkom nivou, bez priznavanja nezavisnosti Kosova.

- Istovremeno, dozvolite mi da budem jasan: Srbija nije spremna, ne može i nikada, ni pod kojim uslovima, neće da prizna, ni eksplicitno ni implicitno, jednostrano proglašenu nezavisnost svoje južne pokrajine Kosova i Metohije - poručio je predsednik Srbije. On je takođe poručio da Srbija traži istragu povodom navoda sadržanih u izveštaju Dika Martija, izvestioca Parlamentarne skupštine SE.


- Zahtevamo samo istinu. Da se otkrije sudbina stotina nestalih Srba sa Kosova i Metohije, za koje se opravdano pretpostavlja da su bili žrtve nelegalne trgovine ljudskim organima i drugih zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji. U ime svog naroda tražim pravdu za nevine žrtve - rekao je predsednik Nikolić.

Sa Obamom o ekonomiji

Tokom posete Njujorku, predsednik Tomislav Nikolić je u ponedeljak razgovarao sa Barakom Obamom i Ban Ki Munom, a juče se Generalnoj skupštini UN-a obratio kao treći govornik, odmah posle predsednika SAD. Nikolić je u kratkom razgovoru Obami predočio napore Srbije u prevazilaženju teške ekonomske situacije, a ovaj je izrazio uverenje da odnosi dve zemlje idu uzlaznom putanjom. Predsednik Srbije bi u četvrtak trebalo da se sastane i sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.09.2012. 10:22
fobija od rusa. hehehehe
Sreda 26.09.2012. 12:42
Ову анегдоту сврстати под "Чиповани американци и Срби"...
Sreda 26.09.2012. 09:20
Da li je i ovo skinuto sa Njuz-a?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online