Sreda 26.09.2012.
09:09
Alo!

Ameri prekrstili Nikolića u Rusa

Do zabune je došlo zbog diplomate Raše Grujića, čije ime prilikom izgovora zvuči isto kao i engleski naziv za Rusiju
 

Kada je naša delegacija u ponedeljak sletela u Njujork, došlo je do zabune zbog diplomate Raše Grujića, čije ime prilikom izgovora zvuči isto kao i engleski naziv za Rusiju.


- Delegacija je stigla u Njujork i dočekao je savetnik u našoj misiji Raša Grujić. Došli smo do nekog policajca na aerodromu koji nam je zabranio prolaz. Raša je pokušavajući da objasni ko smo počeo da viče: "Delegacija iz Srbije, recite tamo Raša". Na šta je policajac izgovorio u motorolu: "Delegacija iz Srbije, to je deo Raša" (eng. Russia). Svi su, uključujući i predsednika prasnuli u smeh, a policajac je ostao potpuno zbunjen - prenosi za Alo! jedan od članova delegacije.


Inače, predsednik Srbije je u obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija

Nikolić u UN: Izbegavam delegaciju Prištine

poručio da je Srbija privržena postizanju trajnog mira Srba i Albanaca i da se zalaže za direktne pregovore na najvišem političkom nivou, bez priznavanja nezavisnosti Kosova.

- Istovremeno, dozvolite mi da budem jasan: Srbija nije spremna, ne može i nikada, ni pod kojim uslovima, neće da prizna, ni eksplicitno ni implicitno, jednostrano proglašenu nezavisnost svoje južne pokrajine Kosova i Metohije - poručio je predsednik Srbije. On je takođe poručio da Srbija traži istragu povodom navoda sadržanih u izveštaju Dika Martija, izvestioca Parlamentarne skupštine SE.


- Zahtevamo samo istinu. Da se otkrije sudbina stotina nestalih Srba sa Kosova i Metohije, za koje se opravdano pretpostavlja da su bili žrtve nelegalne trgovine ljudskim organima i drugih zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji. U ime svog naroda tražim pravdu za nevine žrtve - rekao je predsednik Nikolić.

Sa Obamom o ekonomiji

Tokom posete Njujorku, predsednik Tomislav Nikolić je u ponedeljak razgovarao sa Barakom Obamom i Ban Ki Munom, a juče se Generalnoj skupštini UN-a obratio kao treći govornik, odmah posle predsednika SAD. Nikolić je u kratkom razgovoru Obami predočio napore Srbije u prevazilaženju teške ekonomske situacije, a ovaj je izrazio uverenje da odnosi dve zemlje idu uzlaznom putanjom. Predsednik Srbije bi u četvrtak trebalo da se sastane i sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

2024 © - Vesti online