Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 15.08.2012.
21:52
Blic A

Zloslutno: Neonacistička grupa sa maskama i bakljama marširala Nemačkom

Nemačka neonacistička grupa organizovala je masovno okupljanje koje u svemu podseća na fašističke marševe smrti iz 30-ih godina prošlog veka. Crna odeća, baklje i marširanje strojevim korakom jezivo podsećaju na slične prizore na nemačkim ulicama u osvit Drugog svetskog rata, piše Blic.

Neonacisti na ulicama Baucena
 

Na stotine demonstranata obučenih u crno sa belim maskama na licima šetalo je ulicama Baucena, grada u Nemačkoj, noseći u rukama upaljene baklje i transparente sa ekstremnim nacionalističkim porukama.

Marš je umnogome ličio na noćne marševe koje su u Trećem rajhu organizovali jurišni (SA) i SS odredi u Hitlerovu čast.

Kako javlja Si-En-En, grupa neonacista koja sebe naziva “Besmrtnicima” uz pomoć sms poruka organizuje okupljanja širom Nemačke, jer je tako policiji teže da im uđe u trag.

Jedna od poruka na transparentu glasila je “učinite svoj kratki život besmrtnim”, ili “neka oni što dolaze ne zaborave da ste vi bili Nemci”.

Dr Hajo Funke, profesor iz Berlina objašnjava da je taktika “Besmrtnika” osmišljena da privuče mladu populaciju na svoju stranu. Prema pisanju lista “Di cajt”, ova grupa koristi staromodnu reč “folkstod”, čiji je cilj da podseti simpatizere na vreme nacizma, kao i na "sunovrat" Nemaca i Nemačke u demokratiji.

Policija je pretresla više od desetine domova poznatih neonacista, u pokušaju da pronađe glavne vođe grupe, koja je početkom leta zakonom zabranjena.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.08.2012. 22:09
нема бојазни докле год дебели банкари из лондона куњају...
Četvrtak 16.08.2012. 00:15
Па логично је да шетају кад им је трећина држављана турског порекла. За време СП 2006 у Немачкој, Немци нису смели да безбедно шетају Хамбургом колико је Турака тада било.
Četvrtak 16.08.2012. 07:33
Dragi moji citao mi treba tj nasa ambasada u berlinu prva da reaguje .Azasto posto narod nema pojma u Srbiji evo objasnjenja.Grad baucen je Luzicko srpski grad i zove se na srpskom BUDISIN tu zive LUZICKI SRBI i nacisti samo sprovode ono sto je tajno zacrtano a to je "Drang nach Osten" Sad Nemacka kancelarka cuti a Srbija konacno sa Rusijom treba da ulozi Notu protesta u ministarstvu spoljnih poslova Nemacke i zastiti Luzicke Srbe a ne da nasa Ambasada u Berlinu cuti.U srpski parlament treba da se unese zastava Luzickih Srba jel su i oni deo naseg naroda.Treba da se prestane sa odricanjem od svojega kao da nas ima milijarda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online