Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 07.07.2012.
05:26
Alo! A

Hitler Jevrejina spasao smrti!

Jedan od najvećih zločinaca u istoriji čovečanstva Adolf Hitler spasao je sigurne smrti jednog Jevrejina! Pismo koje to potvrđuje otkriveno je u arhivi Gestapoa u Diseldorfu, a potpisao ga je lično vođa SS-a Hajnrih Himler, koji je naredio “oslobađanje i zaštitu po Firerovoj želji“ Ernsta Morisa Hesa, koji je za vreme Prvog svetskog rata bio Hitlerov prvi nadređeni oficir!

Hitler zaštitio svog nadređenog oficira iz Prvog svetskog rata
 

Hes je bio kršten kao protestant, ali mu je majka bila Jevrejka, što je u vreme vladavine nacista bilo i više nego dovoljno da neko bude označen kao čistokrvni Jevrejin i poslat u konc-logor. I dok su neki Jevreji uspeli da pobegnu iz Nemačke, drugi su nastradali u tim logorima smrti. Jedan od retkih koji je prošao da mu nije pala dlaka s glave bio je i Hes, koji je imao zaštitu s najvišeg nivoa.


Hitler je naredio SS-u da jevrejskog sudiju ostave na miru, pošto mu je u vreme Prvog svetskog rata bio komandir na zapadnom frontu, a na šta je Firer gledao s velikim ponosom. Ovu neverovatnu priču potvrdila je Heseova ćerka Ursula (86), nakon što su novinari otkrili pismo, koje je bilo datirano na 27. avgust 1940. godine, a potpisao ga je Himler, koji je obavestio sve relevantne organe vlasti o Hitlerovoj naredbi, koje je svako morao da se pridržava.

Odgovoran za Holokaust

Hitler je kreator politike poznate kao “konačno rešenje“, odnosno holokausta nad Jevrejima tokom Drugog svetskog rata. Sistematsko istrebljivanje dovelo je do masovnih mučenja i ubijanja Jevreja, od čega je oko dva i po miliona stradalo u Poljskoj, a na teritoriji okupirane Jugoslavije oko 66.500, odnosno 95 odsto!

Ironijom sudbine, Hes je svojoj ćerci, kako je ona ispričala novinarima, rekao da se ni on ni njegovi saborci iz tog vremena nisu sećali Hitlera sa fronta, čak ni u vreme kada je on, dvadesetih i tridesetih godina 20. veka, bio vodeća figura u Nemačkoj. Hitler je, kako su se retki setili, izuzetno malo pričao i imao je svega nekoliko prijatelja među saborcima.


S druge strane, o “velikom vođi“ je postojalo uvreženo mišljenje da je u toku Prvog svetskog rata rizikovao život prenoseći poruke iz jednog rova u drugi pod žestokom vatrom neprijatelja.


Hes je rođen 1890. godine i bio je pripadnik Druge kraljevske bavarske regimente i oficir na početku Prvog svetskog rata, u istoj regimenti sa Hitlerom. Služili su na istom položaju sve četiri godine rata. Hes je bio ozbiljno ranjen 1914. i 1916. godine, zbog čega je odlikovan i postavljen za komandira čete u kojoj je bio i Hitler. Umro je u Frankfurtu 14. septembra 1983. godine.

POVEZANE VESTI

Subota 07.07.2012. 10:36
Spasao je jos jednog Jevrejina. Doktora koji je lecio njegovu majku. Naime Hitler je bio jako vezan za svoju majku, dok je oca, pa moze se reci i mrzeo na neki nacin. Kasnije mu se majka razbolela i jevrejski doktor se brinuo o njoj. Borio se za njen zivot do poslednjeg trenutka, a to je i njemu samom spaslo zivot, jer Hitler nije zaboravio doktorovu predanost. Za vreme Kristalne noci, Hitler je poslao svoje licne telohranitelje da zastite doktora, i kasnije tokom rata ves ostareli jevrejski doktor je imao punu zastitu samog Hitlera.
Subota 07.07.2012. 09:51
http://www.amazon.com/Hitlers-Jewish-Soldiers-Descent-Military/dp/0700613587
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online