Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 26.06.2012.
16:08
Beta A

Zašto Balkan nije spreman za Albanski Beneluks?

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak izjavio je u Luksemburgu povodom ideja da Albanija, Kosovo, Makedonija i Crna Gora stvore svojevrstan balkanski Beneluks da Balkan za to još nije spreman u prvom redu zato što Kosovo ne bi bilo ravnopravan partner jer ga ne priznaju ni sve zemlje Evropske unije ni sveta.

Ovde potpis

"Takve tendencije moraju da dođu iznutra iz tih zemalja, a mislim da na Balkanu još nismo dotle došli. Prvenstveno zato što Kosovo kao državu nisu priznale sve zemlje EU ni sveta i nije sa tog aspekta ravnopravni partner", kazao je Lajcak slovačkoj agenciji TASR tokom ministarskog sastanka šefova diplomatija članica EU.

Lajčak je istakao da Slovačka podržava to da zemlje Zapadnog Balkana sarađuju, predaju jedna drugoj iskustva i koordinišu svoj put u EU.

"Međutim, to nastojanje da se zemlje dalje integrišu mora da dođe iznutra, ne kao ponuda spolja", rekao je Lajčak.

Autori ideje o balkanskom Beneluksu u koji bi ušle pomenute četiri države, austrijski ekonomista koji živi u Albaniji Ginter Felinger i kosovski novinar Ekrem Krasnići, kao jednu od prednosti takve dublje integracije označili su jačanja političkih i ekonomskih veza i veće šanse za brži ulazak u EU.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.06.2012. 16:33
Samo drugo ime za Veliku Albaniju xaxa! I još se Lajčak koga i pamtimo kao nekoga ko je pomagao lažni i namešteni referendum o odcepljenju Crne Gore..kao i njegovo gušenje Republike Srpske dok je bio jedan od namesnika...pohvalno izražava o toj ideji.. Svima nama je jasno da cilj Nato satrapa i jeste ovakva tvorevina u kojoj bi živelo oko 90 % albanaca...goveda jedna! Zašto balkanski Benelux nije Srbija,Crna Gora,BIH ???? Smeta im sve gde su srbi većina i na sve načine se trude da nas dalje dele! ALI OD TOG POSLA NEMA NIŠTA !
Utorak 26.06.2012. 17:47
Ujedinjenja albanska plemena - to ime bi bolje odgovarlo datoj inicijativi ,ha,ha,ha....obavezno da se bira plemenski starešina...na plemenskom planetarnom nivou,za okruglim sto ...ovaj okruglom vatrom. Kako će se spojiti sa onima u Švajcarskoj,napraviti ćete neki koridor preko HR ili HUN ili,ili,aha, Benelux-ah,ha,ha,ha ili Sjedinjena Albanska plemena jad i cemer. Zalagati se za USS- United States of Serbia,kako fensi zvuci,a. Ali mi smo zemlja u kojoj vladaju domaci i strani satrapi,ne....,SATRAPČINE,LOPINE,najgore vrste koje ... motkom ... onom gov.... preko kičme ..jako,po tintarama,izmisliti i upotrebiti dezintegrator da ne ostane ni neutron od atoma gov.....njive....mase......bezvredne
Utorak 26.06.2012. 19:09
Moji komentari se uglavnom brisu jer govorim istinu a to nekome ovdje ne odgovara,Redakciji su poznati moji podatci pa ne vidim razloga cega se boje,Ovdje cu iznijeti ono sto mi je vec davno poznato a i svakom drugom slijepcu sa malo mozga.Yu je srusena iznutra pomocu krvata i zlovenaca,isti scenario se kasnije primjenjivao na Irak,Libiju i ostale zemlje u koje je zapad donosio bombama demokraciju.Njihov slogan je dogovorit cemo se da bude po nasem ako tako ne ide onda cemo vas bombardirat.Siptari su iskoristeni isto kao krvati i muslimani da se srbi kao glavni vezivni element okrive za stvaranje Velike Srbije.To je davno izaslo iz austrijsko_shwapske propagandne kuhinje kao jedna vrsta
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online