Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 28.05.2012.
17:28
Beta A

Aktivista optužio Blera da je ratni zločinac

Jedan čovek je na kratko upao u salu gde je bivši britanski premijer Toni Bler davao iskaz pred specijalnom komisijom o etici u medijima i optužio ga da je "ratni zločinac".

Nekadašnji britanski premijer Toni Bler
 

"Tog čoveka treba uhapsiti zbog ratnih zločina", uspeo je da uzvikne ovaj aktivista, misleći na Blera, pre nego što ga je obezbeđenje udaljilo iz sale. Bler nije bio mnogo uznemiren ovim upadom.

Bler, premijer od 1997. do 2007, imao je dosta kontroverzan odnos sa britanskom štampom, posebno posle vrlo nepopularne odluke da se Britanija priključi Sjedinjenim Državama u invaziji na Irak.

Međutim takođe je razvio i bliske odnose između svojih laburista i grupe Njuz Kor  Ruperta Merdoka, koja je uključivala list San i televizijski kanal Fox News.

Upad se desio dok je bivši premijer odgovarao na pitanja komisije o svojim odnosima sa medijskim magnatom Rupertom Mardokom. Bler je rekao da su njegovi odnosi sa Merdokom bili poslovni dok nije otišao sa mesta premijera i da ga je tek posle toga bliže upoznao. Takozvana Levisonova komisija mesecima ispituje zvaničnike medija i političare. Nju je formirao konzervativni britanski premijer Dejvid
Kameron posle skandala o prisluškivanju kojim su pribegavali novinari sada ugašenog tabloida Njuz of d vorld, deo medijske grupe Ruperta Mardoka.

Prema navodima policije novinari tog tabloida, ugašenog u julu 2011. prisluškivali su stotine ljudi oko 2000-tih godina.

Skandal je potresao britansku javnost, i zbog njega je uhapšeno ili je podnelo ostavku desetine novinara, direktora medija, političara i policajaca, kao i vojnih i zatvorskih zvaničnika.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.05.2012. 17:36
Malo je reći da je ovaj čovek ratni zločinac, on je otelotvorenje zla, reinkarnacija satane u ljudskom obliku!
Ponedeljak 28.05.2012. 17:37
ova engleska dzukeletina je ratni zlocinac sto zbog balkana sto zbog irske republike,iraka,avganistana libije njemu kao i klintonu,busu nece se sudit nikad al ce zato goret u paklu sto im zelim od srca
Ponedeljak 28.05.2012. 17:51
Sitan je on. Mizeran. Kada je za svoj najveci uspeh objavio da je to sto je ubedio Klintona da bombarduje Srbiju - postalo je sve jasno. On je pion u rukama nekih medija koji su zeleli rat u zivo...To sa Merdokom me ne iznenadjuje. Merdokove (sve) novine i televizije su bili najveci ratni huskaci na Balkanu. I sabrati 2 i 2 nije tesko...Na zalost, to sto je on uradio nas kosta i kostace milenijumima unapred zdravlja naseg naroda. Nece on odgovarati, a vise je zla naneo nego svi ratni zlocinci na Balkanu zajedno. I "najlepse" u tome je sto on i danas tvrdi da je bio u pravu i da bacati bombe sa osiromasenim uranom nije ratni zlocin. Neko je ovde napisao da ce da gori u paklu. Nece! Isparice!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online