Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 08.05.2012.
18:54
Press A

Arkanovi sledbenici u grčkom parlamentu

Ekstremno desničarska partija Zlatna zora, koja je na izborima u nedelju osvojila 21 mandat u grčkom parlamentu, u stranačkim prostorijama drži Arkanovu sliku i šubaru sa četničkom kokardom.

Arkanova slika, grb Srbije i grčka majica u prostorijama Zlatne zore

Zlatna zora, partija čiji je ulazak u parlament zaprepastio svet, ima veze i sa nama, pošto se sa zida njenih prostorija smeši lik ubijenog vođe Srpske dobrovoljačke garde i bivšeg poslanika u Skupštini Srbije Željka Ražnatovića Arkana.


Rezultat i stavovi Zlatne zore uplašili su Grčku i svet. Njihov glavni simbol podseća na kukasti krst, a jedna od glavnih programskih ciljeve je proterivanje imigranata iz Grčke. Televizija Al-Džazira Balkan zavirila je u njihove prostorije i jedan od najjačih utisaka jeste da je u sedištu te ultranacionalističke partije na zidu okačena Arkanova slika! Ispod se nalazi i uramljena srpska zastava "Sa verom u Boga, za kralja i otadžbinu", a pored nje je i šubara sa četničkom kokardom.

"Očistimo Grčku", "Grčka Grcima", "Bacite Kuran u vatru" neke su od poruka koje propagira stranka. Mediji i politički protivnici optužuju članove Zlatne zore da su fašisti, da hoće nasilno da proteraju sve strance iz zemlje, a da na granici sa Turskom hoće da postave minska polja. Takođe, većina medija u Grčkoj navodi da se pripadnici Zlatne zore bave kriminalom, kao dileri droge.


S druge strane, u Zlatnoj zori demantuju tvrdnje da je to neonacistička i kriminalna partija. Oni ističu da je stranka okupila nezadovoljne seljake, radnike i penzionisane oficire koji su ogorčeni na dosadašnju vlast zbog nezapamćene ekonomske krize. Međutim, lider stranke Nikos Mihalolijakos (55), koga grčki mediji nazivaju Firerom, citirao je posle izbora Julija Cezara.

"Dođoh, videh, pobedih. Došlo je vreme da izdajnici otadžbine strahuju. Grci ne treba da nas se plaše, jedini koji treba da nas se plaše su izdajnici. Stižemo!", uzviknuo je Mihalolijakos na konferenciji za novinare u jednom atinskom hotelu, okružen dvojicom nabildovanih sledbenika. Mihalolijakos je zatim objasnio protiv koga će se boriti.

"Sledi nam borba protiv 'svetskih uzurpatora' i 'ropstva' koje su Evropska unija i Međunarodni monetarni fond nametnuli našoj zemlji", rekao je Mihalolijakos.


On je po dolasku na konferenciju za novinare optužio prisutne strane novinare da šire laži o njegovom pokretu. Inače, njegov pokret je poslednjih meseci ublažio retoriku i direktno pozivanje na Hitlerovu ideologiju.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.05.2012. 19:00
Bravo momci...Došlo je vreme da izdajnici otadžbine strahuju. To su prave reči! A i vidim da cenite ljude koji su rodoljubi iz bratske Srbije...Komandant Arkan jeste oslobađao i bankena zapadu od viška para ali i srbe!
Utorak 08.05.2012. 19:00
Grčki tigrovi hehehe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online