Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 19.03.2012.
02:55
Večernje novosti A

Sarkozi "opasno" naljutio Angelu Merkel

Francuski predsednik Nikola Sarkozi uspeo je da "izvede iz takta" nemačku kancelarku Angelu Merkel, poznatu po hladnom temperamentu. Nemačka kancelarka je, pred svojim bliskim saradnicima, iskazala ljutnju zbog poslednjih izjava francuskog predsednika, zamerajući mu zbog prevrtljivosti, navode danas francuski mediji.

Nikola Sarkozi i Angela Merkel: Od ljubavi do uskraćivanja podrške
 

Iako mu je Merkel još u početku zvanično pružila podršku kao kandidatu na predstojećim predsedničkim izborima u Francuskoj, Sarkozi je u sredu izjavio da je "kampanja stvar francuskog naroda" i da zbog toga kancelarka neće doći na miting.
 

Zato je kancelarka i liderka konzervativne nemačke stranke odlučila da ne učestvuje ni na jednom Sarkozijevom mitingu, piše nemački nedeljnik "Špigl".

Merkel je, međutim, ranije činila sve kako bi udovoljila francuskom predsedniku: odbila je da primi njegovog protivnika Fransou Olanda, socijalističkog kandidata, i prihvatila je, početkom godine, poziv za učešće na Sarkozijevim predizbornim mitinzima, a čak je javno priznala da se nada njegovom reizboru. Takvu podršku je njena koalicija u Nemačkoj smatrala nepriličnom i donela joj je gomilu kritika, podseća francuski dnevnik "Figaro".

Kancelarka je na poslednjem samitu u Briselu imala raspravu u četiri oka sa Sarkozijem, gde ju je francuski predsednik pozvao na barem jedan miting, ali Merkel sada više ne želi da se pojavi ni na jednom.

Na takvu njenu odluku i izliv ljutnje uticale su poslednje Sarkozijeve izjave o "navali stranaca" i imigraciji u Evropi, a takve izjave, koje znatno naginju udesno, loše prolaze u Nemačkoj.

Angelu Merkel je razljutila i pretnja Sarkozija da će Francuska napustiti Šengen zonu, ukoliko se ne izmeni sporazum o slobodnom kretanju, podsećaju francuski mediji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.03.2012. 06:42
Ovaj mali napoleoncic navikao na francuske sobarice, pa se tako ponasa i sa nemicama....koje mogu takve da iz.'ebu i da bace kad im dodje,!
Ponedeljak 19.03.2012. 08:15
Саркози низ воду...
Ponedeljak 19.03.2012. 09:52
U politici je sve dozvoljeno ali se ipak na kraju postuje volja naroda. Ne odrice se Sarkozi svog naroda zarad ljubavi sa Merkelovom. Samo je kod nas volja naroda na poslednjem mestu. Za nase politicare vazi "Sve cu da si isprodavam samo da se izdrzavam".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online