Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 23.02.2012.
05:29 >> 09:45h
Vestionline A

Dana Vulin zapaljena u Pertu

Dana Vulin (25) zadobila je teške opekotine u svom stanu, u luksuznim "Seresa river" apartmanima, u Rivervejlu, predgrađu australijskog grada Perta, pošto ju je nepoznati napadač zapalio.

I dalje je u kritičnom, ali stabilnom stanju: Dana Vulin
 


Ona je zbrinuta u Kraljevskoj bolnici u indukovanoj komi i priključena je na aparate za održavanje života. Pretrpela je opekotine na 60 odsto površine kože. Nesvakidašnji zločin dogodio se prošle srede, oko sedam ujutru.

Komšije su čule krike mlade žene i odmah obavestile policiju. Ona je prebačena u bolnicu, gde su konstatovane teške opekotine na licu i gornjem delu tela. Posle incidenta, policija je ispitivala 24-godišnjeg neimenovanog muškarca.

Inače, ovo je treći slučaj da je u Pertu zapaljena žena u poslednjih nekoliko meseci.
 

Operacije


U ponedeljak je javljeno da je odložena operacija presađivanja kože dok se Danino opšte stanje ne popravi. Doktori su prvu operaciju izveli dan kasnije, u utorak. Ova operacija je, inače, mnoga od sličnih presađivanja kože kroz koje će nesrećna devojka morati da prođe.

Detektiv Kris Adams ispričao je da je nesrećna žena pretrpela užasne povrede i pozvao sve koji imaju informaciju od pomoći istrazi da se jave.

On je rekao da deluje da je u apartman provaljeno, a da je napadač mogao da pobegne obalom.
 

- Kada su vatrogasci došli na lice mesta zatekli su ženu koja je pretrpela ozbiljne opekotine. Tražićemo i moguće vrste zapaljive smese koja je bila korišćena - kazao je detektiv.

- Sve deluje kao unapred smišljen napad. Imamo više svedoka koji su čuli buku toga jutra i pretpostavili da nešto nije u redu.
 

Detektiv je dodao da je žena operisana i da je u kritičnom, ali stabilnom stanju. Porodica je obaveštena i njeni rođaci su pored njenog kreveta u bolnici. Komšija nesrećne Dane Vulin došao je u pomoć kada je čuo njene krike.

Molitve za oporavak


- Dana je posvetila život pomaganju drugima i svojoj familiji - poručuje se u pismenoj izjavi njene porodice. - Uvek je stavljala druge ispred sebe i živela život u potpunosti, prema svojoj vedroj naravi. Naša porodica se zahvaljuje na stotinama molitvi i podršci koju smo primili. Molimo javnost da kontaktiraju Krajm stoperse ukoliko išta znaju o ovom strašnom zločinu koji je zaprepastio našu porodicu i državu. Na Fejsbuku, prijatelji i nepoznati ljudi ostavljaju Dani poruke sa željama za oporavak. Istovremeno, izražavaju nevericu zbog namerno izazvanog požara u kojem je devojka stradala.


Tako Stefana Grubor piše:


- Ona će se izvući, ako ijedna osoba to može, onda je to Dana.


Drugi prijatelj poručuju:


- Ne znam šta drugo da kažem nego da mi je srce slomljeno, moje misli i molitve su s tobom, ljubavi moja. Ti si borac i ja znam da ćeš proći kroz ovo, volim te.


- Video sam je na ulaznim vratima. Izgledala je kao da je gorela. Nisam kvalifikovan da kažem koliko je njeno stanje bilo loše. Samo sam joj rekao da ću je odvesti pod tuš i pitao gde je kupatilo. Pustio sam hladnu vodu i stavio je u kadu.
 

Pošto su se zbog dima uključili protivpožarni alarmi, na lice mesta su stigli i vatrogasci pa su stanari zgrade Vest tauer evakuisani, kao i dva spojena bloka. Jedan čovek se oko 10.45 odvezao iz kompleksa pošto je razgovarao s policijom. Novinarima je rekao: "Ja sam je izvukao."
 

Policija je uputila poziv svima koji su išli peške između rampi za čamce od Belmonta do Abernatija u sredu ujutro ili su videli nekoga da se kreće ovim područjem da pozovu Krajm stoperse na telefon 1800 333 000.
 

Osnovan fond za pomoć


Danina sestra Svetlana Veličkovski neprekidno sedi pored kreveta sestre i naglas čita silne poruke podrške koje stižu.


- Hvala za lepe želje na svim forumima sa kojima smo ih dobijali. Čitam joj vaše poruke, sve do jedne - poručila je Svetlana na svom Fejsbuk profilu. Ona je odala priznanje bolničkom osoblju što održava Danu u životu i podržala sestru u borbi za život.
 

- Dana ide na operaciju, dugo čekanje počinje, dok se divni doktori i medicinske sestre veoma trude da je vrate među nas - napisala je na Fejsbuku.
 

- Naše molitve su snažne, a isto tako je i Dana. Hajde, sele, drži se!
 

Njen brat blizanac Denis Vulin takođe nudi oslonac:
 

- Brat te voli, vidimo se posle operacije.
 

Takođe, organizovan je fond za pomoć za plaćanje medicinskih troškova Dane Vulin. Kako izveštava portal "Perth Now", svi koji žele da doniraju novac mogu da posete Westpac banku ili ulože depozit na Foundation for Dana Vulin account, BSB 036-000, account number 939549.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.02.2012. 08:06
Stvarno mi je zao ,sto se desilo ovoj zeni.Jeli neko zna o kome se radi.Sigurno je poznata osoba,cim pisu novine!
Četvrtak 23.02.2012. 09:31
ne daj Boze nikome...kakva lepa zena i humanitarac kako citam...zasto je ovo moralo da se desi? Kakav je to manijak mogao da uradi?
Petak 24.02.2012. 10:30
Za sve one, a po komentarima vidim da ih ima vise, koji su shvatili da je Dana sa nasih prostora i zele da znaju vise detalja: Dana Vulin, 25-godisnja devojka, koju su nepoznat manijak, momak ili bolesna ljubomorna zena polili benzinom ili nekom drugom tecnoscu i zapalili u njenom stanu u Perthu (istraga u toku), je rodjena u Australiji, a poreklom je Srpkinja (otac poreklom od Banjaluke/Manjaca, kasnije Curug/Novi Sad, mama Makedonka). Izuzetno pozitivna, vedra i pametna osoba, fakultetski obrazovana, zaposlena na dobrom radnom mestu u kompaniji koja se bavi rudarstvom. Informacija da je neko spaljen u svom krevetu je ogroman sok za svakog normalnog coveka, narocito u sredjenim zemljama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online