Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.10.2013.
02:39
Vesti A

Vatra nije uništila Danin duh

Dana Vulin koja je pretrpela stravične opekotine, nakon što je špiritusom zapalila njena ljubomorna poznanica, sada pokušava da sakupi 250.000 dolara, za neophodne operacije na njenom telu, da bi mogla da nastavi svoj život.

Dana Vulin pre napada
 

U februaru prošle godine Dana Vulin iz Perta, zadobila je teške opekotine na 60 odsto površine tela, kada je polivena zapaljivom tečnošću, a zatim i zapaljena u svom stanu u Riversvejlu.


Gospođa Vulin odlučna je da pobedi svoju tešku životnu traumu, izleči svoje povrede i time ulije nadu u život monogim ljudima.

...a sad ovako izgleda

U poruci koju je objavila na veb sajtu "Svakodnevno heroj" (Everdždadž Hero), preko koga se sakupljaju dobrovoljni prilozi za njen oporavak, Dana Vulin navodi kako su povrede na njenom telu i licu bile "nezamislive", a koje su na nju i njenu porodicu ostavile "nemerljive" posledice.
 

- Vatra nije uspela da izgori i uništi moj borbeni duh i moju dušu, kaže Dana Vulin.

- Želim da budem u prilici da pokažem svetu, gde upornost i trud mogu da vas odvedu, da probam sve raspoložive medicinske i kozmetičke tretmane koji mogu da mi pomognu. Onda želim da postanem osoba koje će inspirisati i pružati nadu drugim žrtvama pa čak i ljudima koji su možda bili povređeni ili unakaženi, rekla je devojka iz Perta.
 

Kako se ranije čulo pred Okružnim sudom u Pertu, Natali Dimitrovska je ranije zapretila Dani Vulin "da će joj unakaziti njeno lepo lice", pošto je postala ljubomorna, verujući da je muž vara sa Danom Vulin.
 

Porota Okružnog suda prihvatila je verziju tužilaštva, da je Natali Dimitrovska provalila u stan Dane Vulin, kada je tokom svađe namerno otvorila punu flašu špiritusa, kojom je polila Danu, a zatim zapalila u živu buktinju. Na sudu je rečeno da se Dimitrovska smejala zbog onog što je uradila, i tako napustila apartman. Ofarbala je svoju kosu i kupila kartu u jednom pravcu za Makedoniju, a uhapšena je na Međunarodnom aerodromu u Pertu samo nekoliko minuta pre nego što je pokušala da napusti zemlju.


Tokom stravičnog napada Dana Vulin je zadobila duboke opekotine po licu, leđima, grudnom košu i stomaku. Još najmanje godinu dana moraće da nosi specijano odelo, koje ne stvara pritisak na delove tela, da bi mogla da zaleči rane koje ima.
Dana je svaki dan dolazila na suđenje Natali Dimitrovskoj, a i sama je svedočila o tome kako je postala "živa buktinja".


OSUĐENA ŽENA KOJA JE ZAPALILA DANU VULIN

Dimitrovskoj 17 godina zatvora


Žena iz Perta koja je namerno zapalila Danu Vulin, nanevši joj stravične telesne povrede, osuđena je u petak na 17 godina zatvora. Ranije je pred Okružnim sudom u Pertu 28-godišnju Natali Dimitrovsku porota proglasila krivom da je Dani Vulin, u njenom apartmanu u Rivervejlu ferbuara prošle godine, namerno nanela teške telesne povrede.

Ovde potpis

Natali Dimitrovska bila je u zabludi verujući da je muž vara sa Danom Vulin, zbog čega je posle svađe Danu Vulin polila špiritusom dok a zatim zapalila. Dana Vulin zadobila je teške opekotine na čak 60 odsto tela kao i trajne ožiljke. Tokom suđenja Natali Dimitrovska se pravdala da je krivično delo izvršila u samoodbrani. Međutim, tužilaštvo nije poverovalo u njenu verciju incidenta, već su smatrali da se radilo o ljubomori i zabludi, kao i da je namerno iskoristila mogućnost da zapali Danu Vulin.
Ranije ove godine, porota Okružnog suda odbacilo je odbranu Natali Dimitrovske, a nakon samo tri i po sata većanja, proglasili su je krivom da je namerno zapalila Danu.


U svojoj presudi sudija Okružnog suda Brus Goece istakao je da je Dimitrovska uništila život Dani Vulin, a za njeno krivično delo je rekao da je najgore takve vrste.
Tokom suđenja, Dana Vulin je svedočila da je nedeljema pre napada, Natali Dimitrovska često vređala i pretila, pogrešno verujući da se viđa sa njenim mužem jer je zbog toga ostavio. Natali Vulin je ispričala kako je Dimitrosvka pretila da će je ubiti i unakazaiti njeno lepo lice.


- Odjednom sam počela da gorim. Pretvorila sam se u živu buktinju, rekla je Dana Vulin o napadu u njenom stanu.


Nakon što je uhapšena u pokušaju besktva na Pertskom međunarodnom aerdromu, sa kartom u jednom pravcu za Makedoniju, Natali Dimitrovska se nalazi u zatvorskom pritvoru, a sada će u zatvoru ostati dok ne odsluži 15 godina kazne za počinjen zločin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online