Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 24.10.2011.
10:05
Pressonline A

Gadafijev sin najavljuje osvetu

"Nastavljamo našu borbu. Nalazim se u Libiji, živ sam i slobodan", poručuje Saif al-Islam, naslednik ubijenog libijskog vođe.

Niko zaista ne zna šta je istina o Gadafijevom sinu Saifu al-Islamu 
 

Svetski mediji juče su pod oznakom "hitno" preneli da je sin Muamera Gadafija Saif al Islam poručio libijskom narodu da rat nije gotov i da će nastaviti borbu umesto svog ubijenog oca.


- Nastavljamo našu borbu. Nalazim se u Libiji, živ sam i slobodan i nameravam da idem do samog kraja kako bih poravnao račune sa ubicama mog oca - navodno je rekao Saif al Islam, a prenela sirijska stanica Araj.

Kontradiktorne vesti

Ruski informativni portal "Rusija danas" preneo je i da je Saif al Islam navodno obezbedio lojalnost plemena odanih njegovom ocu i da su mu vođe ovih plemena obećale da će nastaviti borbu protiv novih libijskih vlasti i osvetiti se za ubistvo Muamera Gadafija i njegovog sina Mutasima. Ovaj ruski medij navodi i reči eksperata koji veruju da je rat u Libiji samo ušao u novu fazu u kojoj će etničke razmirice preuzeti primat od političkih.


S druge strane, američka televizija NBC javila je, pozivajući se na izvore iz redova libijskih pobunjenika, da je Saif al Islam uhvaćen živ i nepovređen, ali do juče po podne nije bilo nezavisnih potvrda tog izveštaja. NBC je u subotu uveče preneo da je u gradu Nesmi, blizu Bani Valida, zajedno sa Saifom zarobljen i bivši portparol Gadafijeve vlade Musa Ibrahim i da su njih dvojica prebačena u Misratu. Nove libijske vlasti nisu, međutim, potvrdile to hapšenje, niti su o njemu izvestili drugi svetski mediji.

I dalje bez sahrane

Sahrana Muamera Gadafija odložena je jer zvaničnici nisu mogli da se slože šta da urade s njegovim telom, dok su Ujedinjene nacije i porodica bivšeg libijskog vođe tražili punu istragu o njegovoj smrti. I Sjedinjene Američke Države pozvale su nove vlasti Libije da saopšte sve okolnosti Gadafijeve smrti "na otvoren i transparentan način".

Vojni komandanti novih prelaznih vlasti u libijskom gradu Misrati izjavili su ranije da obdukcija tela ubijenog Gadafija neće biti obavljena uprkos tome što još nije u potpunosti razjašnjeno kako je on preminuo. Gadafijevo krvavo telo bilo je izloženo u hladnjaku tržnog centra u Misrati, gde su građani u dugačkim redovima čekali da ga vide.


Gadafi je, prema tvrdnjama Nacionalnog prelaznog saveta, poginuo u četvrtak nakon hapšenja kod Sirta, kada je zadobio metak u glavu u unakrsnoj vatri snaga koje ga podržavaju i snaga prelaznih vlasti. N. K. - Ag.

Nedavno je procureo i snimak na kome se vide poslednji minuti libijskog vođe, a veruje se i da je pre smrti brutalno zlostavljan.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.10.2011. 10:19
Класична НАТО пропаганда, прогласе мртвим да би се јавио и тако евентуално открио положај. Само напред почисти најгору багру коју је свет видео, дугујеш то Пуковнику.
Ponedeljak 24.10.2011. 10:40
Gadafi se skolovao i kod nas tu je ucio partizanski nacin ratovanja nesto od toga je preneo sinu a dosta toga i sami pustinjski duhovi znaju to sve kada stavis u mikser moze da se dobije opasna kombinacija za destabilizaciju i unistavanje neprijatelja bez podrske amera i eu oslobodioci su obicna banda i rulja
Ponedeljak 24.10.2011. 13:19
Osveti otadzbinu i Pukovnika, Saife. Lako ce biti izaci na kraj sa hordama u papucama kada se Nato povuce i oni ostanu bez bliske vazdusne podrske. Snimci mucenja,silovanja i ubistva Pukovnika najbolje pokazuju koja je to bagra i olos.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online