Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 23.10.2011.
16:38
Vestionline A

Gadafija ipak sahranjuje porodica

Nove libijske vlasti saopštile su da će telo Moamera Gadafija predati članovima njegove porodice, rekao je danas Ahmed Džibril, drugi čovek Prelaznog nacionalnog saveta. On je izjavio da bi više voleo da je Gadafi ostao živ kako bi mu se sudilo za sve zločine.

Kada svi zainteresovani Libijci vide telo bivšeg vođe ono će biti predato porodici

Nove libijske vlasti saopštile su da će telo Moamera Gadafija predati članovima njegove porodice, rekao je danas Ahmed Džibril, drugi čovek Prelaznog nacionalnog saveta.

"Doneta je odluka da njegovo telo predamo njegovoj široj porodici pošto nijedan član njegove bliže porodice nije trenutno prisutan", rekao je Džibril.

Obdukcija nedorečena

 

Danas su objavljeni rezultati obdukcije Moamera Gadafija, prema kojima je bivši libijski lider nastradao od posledica ranjavanja vatrenim oružjem u glavu. Lekar koji je radio autopsiju nije želeo da precizira da li su rane nastale u borbi ili su nanete iz blizine, što sugeriše da je u pitanju egzekucija. 

On je rekao da su predstavnici Saveta u konsultacijama sa članovima porodice i da će zajedno odlučiti gde će Gadafi biti sahranjen, ali nje rekao kada će telo biti predato.

Džibril je u intervjuu BBC-ju rekao da bi voleo da gadafi nije ubijen. 

"Da budem iskren, voleo bih da je živ. Želim da znam zašto je to radio libijskom narodu", rekao je Džibril u intervjuu BBC-ju, koji će u celosti biti emitovan u nedelju.

Džibril je istakao da bi želeo da je on bio tužilac u procesu protiv Gadafija.

Džibril je naglasio da će biti sprovedena sveobuhvatna istraga u vezi sa pogibijom Gadafija i da će međunarodnom timu biti dozvoljeno da sve to nadgleda. "To je sve u redu što se nas tiče, ali telo kada se pokopa, prema islamskim zakonima, onda je zakopano", dodao je Džibril.

Libijske vlasti ranije su rekle da će Gadafi biti sahranjen na tajnoj lokaciji da njegov grob ne bi postao mesto hodočašća. Od Gadafijevog ubistva u četvrtak u Sirtu stotine Libijaca prodefilovalo je da vidi telo bivšeg lidera izloženo u Misurati.

U saopštenju koji je objavila televizija bliska bivšem libijskom režimu, udovica bivšeg vođe pozvala je u petak UN i međunarodne organizacije da izvrše pritisak na Prelazni savet da preda tela njenog supruga i sina Mutasima, koji je takođe ubijen u četvrtak u Sirtu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.10.2011. 17:37
Prije dolaska Gadafija na vlast zivotni vijek Libijca bio je oko 40 godina ,a nepismeno je bilo vise od 80% stanovnistva. Zivotni vijek danas u Libiji je oko 70 g. a pismeno je vise od 80% stanovnistva. Mozda je i upravu ovaj Dzibril. Zasto si sve to uradio Libijskome narodu? Mozda bi i sada bio ziv da si ih pustio da zive kao pustinjske deve cijeli zivot.
Nedelja 23.10.2011. 19:59
Pokojni Pukovnik ima pravo na sahranu po svojoj veroispovesti i u krugu porodice kao svako. Saucesce porodici a vecna slava Pukovniku Gadafiju! Pocivao u miru!
Nedelja 23.10.2011. 21:14
Dosta ljudi u svijetu misle da je gadafi zao covjek. Sto je tuzno,ali netreba misliti o njima nista lose jer su ih amerikanci oslijepili. Danas sam odlucio da nekome otvorim oci. Otiso sam na onaj sajt omegle i pitao nekoga sta misli o Gadafiju. Kad mi je ta osoba rekla da je srecna sto je on mrtav. Onda sam njoj ispricao razne istinite price. Zasto se sve ovo izdesavalo u libiji. Da je sve to amerika zakuhala. Plus jos sam objasnio da je amerika svasta zakuhala po svijetu kao npr raspadanje jugoslavije. ta osoba koja je mislila da je americka vlada dobra sad misli da se protiv ovoga treba boriti. jos sam toj osobi rekao"do not describe nationality by one man.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online