Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 14.08.2011.
09:09
B92 A

Ko će biti Obamin protivnik?

Vašington -- Guverner Teksasa Rik Peri objavio je kandidaturu za nominaciju Republikanske stranke na predsedničkim izborima u novembru iduće godine.

Bela kuća, Vašington
 

"Iskreno verujem da ću pobediti", rekao je Peri biračima tokom posete Južnoj Karolini, istog dana kada se u Ajovi republikanski glasači izjašnjavaju o stranačkim kandidatima.

Peri je u obraćanju pristalicama, kritikovao spoljnu politiku predsednika SAD, demokrate Baraka Obame i rekao da će, ako on bude izabran, učiniti više na planu otvaranja novih radnih mesta.

U toj državi je osam republikanskih kandidata u četvrtak održalo treću stranačku debatu, posle koje se, međutim, i dalje ne nazire ko bi 2012. godine mogao da bude suparnik predsedniku Baraku Obami.

Iako Perijeva odluka ne predstavlja iznenađenje, jer je već neko vreme najavljivana, očekuje se da će uzdrmati republikansku trku za nominaciju, na zadovoljstvo konzervativnog biračckog tela.

Nedavne ankete pokazivale su da Peri, i pre nego što je objavio kandidaturu, ima značajnu podršku republikanske baze, i da je na drugom mestu, odmah posle bivšeg guvernera Masačusetsa Mita Romnija.

Peri može da se pohvali da je za vreme njegovog 11 godina dugog mandata, Teksas zabeležio privredni rast i da državne finansije nisu u dugovima, dok mu njegov konzervativizam na društvenom planu obezbeđuje podršku hrišćanske desnice.

Pitanje je, međutim, da li će se njegova teksaška razmetljivost i pominjanje otceljenja Teksasa dopasti republikanskim glasačima u drugim delovima SAD.

U samoj Republikankoj stranci, umereno krilo osporava njegovu upućenost u krupna pitanja unutrašnje i spoljne politike.

Ostaje otvoreno pitanje da li će Peri uspeti da nadoknadi kašnjenje u ulasku u republikansku kandidatsku trku i da prikupi dovoljno novca za svoju kampanju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.08.2011. 13:09
Dobro je počeo u Južnoj Karolini, jednoj od 11 država bivše Konfederacije. Molimo gospodina Peri neka nastavi redom - Severna Karolina, Misispi, Florida, Alabama, Džordžija, Luisiana, Vidžinija, Arkanzas i Tenesi da sa hrabrim Teksašanima oslobode zemlje Dixie land od zelenaša i kuferaša sa severa. Smrt glodarima iz Vašingtona ! Jug ponovo jaše ! Prema mišljenju MSP i stavu UN imate pravo na secesiju, udrite samo, evo Srba u mirovne snage sa Rusima i Kinezima. Jao ljudi, što bi to bilo lepo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online