Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 03.07.2011.
16:55
Vestionline A

Lukašenko ne da vlast

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je u Minsku da su javni protesti protiv njegove vladavine deo plana da se sruši režim, što on, kako je rekao, "nikada neće dozvoliti".

Lukašenko: Neću dozvoliti rušenje režima
 

"Neko pokušava da ovde primeni scenario revolucija u boji", rekao je Lukašenko, aludirajući na mirne proteste koji su doveli do promene vlasti u Gruziji i Ukrajini, 2003 - 2004. godine.

"Oni hoće da nas bace na kolena", dodao je Lukašenko obraćajući se hiljadama građana koji su prisustvovali paradi povodom Dana nezavisnosti.

Belorusija se već mesecima bori da prevaziđe finansijsku krizu u kojoj je njena rublja prošlog meseca devalvirala za 36 odsto i da zaustavi rast ogromnog deficita, za koji se krivi Lukašenkova populistička politika.

Devalvacija domaće valute dovela je do porasta cena i nestašica neke robe, istopila platu i ušteđevine građana, a nezadovoljni građani su počeli da se okupljaju na demonstracijama koje se koordiniraju preko društvenih internet mreža.

Demonstranti obično ne izvikuju nikakve parole i ne nose transparente, već jednostavno pljeskaju rukama u istom ritmu. Međutim, Lukašenko je zapretio da će razbiti takva okupljanja, a policija je prošlog meseca pritvorila i naplatila kazne desetinama ljudi koji su protestvovali.

Borci za ljudska prava u Belorusiji rekli su da je sa je vlada pritvroila više desetina opozicionih aktivista i blokrala društvene internet mreže u pokušaju da onemogući proteste na nacionalni praznik.

U demonstracijama koje su proteklih nedelja održane u Minsku i drugim gradovima uhapšeno je više stotina ljudi, ali su oni većinom pušteni posle nekoliko sati.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.07.2011. 16:58
DRZI SE LUKI!!!!!!!!!!!!! BIO SAM U BELORUSIJI I VIDEO STA SI SVE URADIO ZA NJEN NAPREDAK........PUTIN I MEDVEDEV MOGU SAMO DA TI ZAVIDE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nedelja 03.07.2011. 17:28
Vreme je da Lukašenko raspiše referendum o prisajedinjenju sa Rusijom i zauvek završi sa planovima da se Goti primaknu Moskvi. Onaj narod tamo je valjda svestan da ih čekaju samo robovski lanci u demokratskoj EU i ništa drugo. Oni su put prema Sibiru čija nalazišta nije u redu da koristi samo Rusija kako je rekla Olbrajtova.
Nedelja 03.07.2011. 18:44
Lukašenko ne da vlast!A,kome treba da je da,izdajnicima i lopovima,more ako treba i tenkove neka uperi ka sljamu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online