Četvrtak 30. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 22.06.2011.
05:43
Vestionline A

Kameron: Na Libiju do kraja

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da će njegova zemlja nastaviti učešće u operacijama u Libiji "sve dok to bude bilo neophodno", izrazivši neslaganje sa vojnim zapovednicima koji su ranije upozorili da će britanska misija biti ugrožena ukoliko potraje posle leta.

Dejvid Kameron
 

Kameron je na konferenciji za novinare u Londonu rekao da je razgovarao sa vojnim zvaničnicima i da su oni uvereni da su "sposobni do istraju u misiji dokle god to bude bilo neophodno, kao i da je vreme na britanskoj, a ne na Gadafijevog strani".


Komandant britanske Kraljevske mornarice, admiral Mark Stenhop, prošle sedmice je upozorio da će britanske oružane snage, zbog kresanja budžeta, morati da načine "težak izbor" ukoliko kampanja potraje duže od šest meseci.
 

Kameron je kazao da se pritisak na Gadafija stalno pojačava, ukazavši na ostavke brojnih zvaničnika libijskog režima i sve jači otpor pobunjenika na zapadu zemlje, koji kontroliše vlada.
 

"Potpuno sam uveren da možemo pojačati taj pritisak, možemo održati misiju sve dok je to neophodno. Naši saveznici su takođe napopustljivi", rekao je Kameron.

Iako vlada do sada nije predstavila troškove operacije u Libiji, britanski "Kanal 4" izvestio je da je dosadašnje angažovanje u toj zemlji, koje je započelo pre tri meseca, koštalo Britaniju više od 225 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.06.2011. 08:11
Nece to biti bas onako kako to Kameron kaze, poslednja rec je Gadafijeva--a on ce istrajati.......Gadafi je jak, on vodi i psiholoski "rat" ......videcemo. NAPRED PUKOVNICE! IMAS PRAVO DA BRANIS SVOJU SUVERENU ZEMLJU!!!!!!!
Sreda 22.06.2011. 06:35
Da bar malo oseti bol na svojoj kozi treba mu odseci onaj prst.
Sreda 22.06.2011. 08:54
Englezi pamte kako je bilo kresanje vojnog budžeta kada je Kameron došao na vlst. Nekoliko ratnih brodova su srezali u staro gvožđe, a na ulicu isterali silno vojno osblje. Sada su "zamrzli" pare od Narodne Banke Libije i Nacionalne Petrolejske Kompanije pa troškove rata knjiže na taj konto. Pobunjenicima su odobrili sa Francuzima i Talijanima kredit od 1,5 miliona dolara na istu "garanciju". Rat će prestati kada troškovi premaše "zamrznuta " sredstva kojima narod Libije finansira svoje ubice. Da je Gadafi držao pare u Kini daleko od gangstera ne bi bombardovanja ni bilo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online