Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 18.05.2011.
12:45 >> 13:34h
Vestionline A

Napadaju NATO brodove gumenim čamcima

Libijska vojska objavila je da je pogodila najmanje jedan brod NATO-a u blizini grada Misurate, objavila je danas agencije Rojters pozivajući se na libijsku televiziju. NATO zvaničnici demantovali su da je brod Alijanse pogođen.

NATO je demantovao da je njegov brod pogođen

"Naše snage su pucale na ratne brodove i pogodile su najmanje jedan od njih", objavila je državna televizijska stanica.

Portparol NATO-a je već demantovao ovu informaciju ocenišvi je kao potpunu izmišljotinu. On je dodao da ni jedan brod NATO snaga nije toliko blizu obali da bi ga libijska vojska mogla pogoditi.

Portparol je takođe upozorio na činjenicu da je ova informacija objavljena 24 časa poo je jedan NATO brod jurišnim čamcima uspešno sprečio napade na Misuratu.

Libijska vojska je ranije pokušala gumenim čamcem napunjenim eksplozivom da napadne brodove NATO, ali je to osujećeno time što je čamac potopljen još dok se nalazio na putu ka ratnom brodu.

Misurata, treći po veličini grad u Libiji, 200 kilometara istočno od Tripolija, već je nekoliko nedelja poprište sukoba pobunjenika i libijske vojske.

Libijska vojska granatirala gradove na zapadu

Pobunjenici tvrde da je libijska vojska granatirala nekoliko gradova na zapadu zemlje.

Stanovnik sela u blizini Jafrina kaže da je vojska raketama "Grad" granatirala Jafrin koji već skoro mesec dana drži pod opsadom tako da stanovnici nemaju hrane ni lekova, prenosi AP. "Iskopali smo rovove i u njima se krijemo noću", ispričao je Bejdžasem.

Sa svoje strane, Medgama Abu-Zakr, pobunjenik iz Jafrina, kazao je da libijska vojska granatira sela pokušavajući da osvoji planine na zapadu zemlje.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.05.2011. 12:51
Само напред! Не бије се бој свијетлим оружјем већ се бије јуначкијем срцем у грудима! Морални сте победници и одлазите у светлу историју. И наш патријарх (последњи) оставио нам је у аманет то да је боље да нестанемо као људи него да живимо као нељуди. Камо среће да га Србија послуша. Одавно је свети кнез Лазар и за нас одабрао Царство Небеско, које је непролазно и вечно. Светле су странице историје оваквих мученика! Либија је имала уређење какво Америка може само да сања! Бесплатно здравство и образовање, финансирање студената током целог школовања, после завршетка студија плаћају као да радиш у струци, ако не нађеш посао, младенци добијају стан по склапању брака...
Sreda 18.05.2011. 13:14
udri COLONELO kako znas i umes .....ZIVEO TI NAMA JOS DUGO
Sreda 18.05.2011. 14:12
Zna i Gadafi da je gumeni čamac laka meta za teški mitraljez, ali im je prikazao kako nema drugo rešenje. Sada će gangsteri da krenu bliže obali taman koliko treba da Gadafi iskopa iz peska sistem - obala more- koji je kupio od Tonija Blera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online