Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 16.05.2011.
04:14
Beta A

NATO bombardovao naftni terminal u Ras Lanufu

Vazdušne snage NATO gađale su danas naftni terminal u Ras Lanufu, ključnom gradu na istoku Libije, javila je libijska televizija.

Zvaničnici NATO nisu komentarisali navode iz Libije 

Napad je usledio pošto je Velika Britanija zatražila od Alijanse da proširi napade na teritorije pod kontrolom libijskog vođe Moamera Gadafija.


Libijska televizija javila je da su bombe pogodile rezervoare s metanolom u lučkom gradu Ras Lanuf i da je došlo do curenja tog gasa. Zvanični NATO nisu komentarisali napad.


Libijski pobunjenici su saopštili da su preuzeli potpunu kontrolu nad Misratom, 200 kilometara istočno od Tripolija. To je jedini veliki grad u zapdnom delu Libije koji je pod kontrolom pobunjenika. Više od hiljadu ljudi je poginulo u sukobima u Misrati.

Eksplozije i u Tripoliju

Nekoliko snažnih eksplozija potreslo je Tadžuru, istočno pregrađe libijske prestonice Tripolija, tvrde očevici na koje se poziva agencija AFP. Zvanična libijska agencija Džana je javila i da je NATO bombardovao vojne i civilne mete u gradu Zuara, 120 kilometara zapadno od Tripolija.


Džana je izvestila da je u tom napadu bilo žrtava i da je pričinjena materijalna šteta, ne navodeći druge detalje. NATO je potvrdio da je u oblasti Zuare gađao vojnu opremu koju su snage Muamera el Gadafija koristile za napade na civile.


Tadžura, u kojoj se nalazi nekoliko vojnih postrojenja i radara, skoro svakodnevno je na meti vazdušnih napada koji su počeli 19. marta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.05.2011. 08:28
To je u jednu ruku dobro (naravno nije dobro za Libijske narod), jer...Jer dokazuje da je zapravo nato u nemogućnosti da svojim napadima uništi vojsku (relativno slabu i srednje naoružanu) neke zemlje. Nije uspio niti u Srbiji, ne uspjeva niti u Libiji. Zar to zapravo nije 'žalosno', da uz svu tu tehnologiju kojom se hvale i kurč... ne mogu srediti stvari kako bi oni željeli? I onda im jedino ostaju kukavički udari. Ja se jedino nadam da su Libijci nešto naučili od Srbije i da neće pokleknuti.
Ponedeljak 16.05.2011. 07:35
Komanda NATO je zahtevala i počela proširenje napada na INFRASTRUKTURU Sada počinje faza koju smo i mi prošli posle bezuspešnog bombardopvanja vojnih ciljeva 1999. Došle su na red rafinerije u Pančevu i Novom Sadu, dalekovodi i trafostanice po gradovima, mostovi i pruge, i na kraju kasetne bombe po civilima. Onda će doći do rezolucije da će red da održava UNPROFOR pa se dolazi kopnom i gotovo do juna. Strane komapanije će porušene rafinerije, terminale i fabrike da kupe za tepsiju ribe i počinje "bolji život" sa najevropejcima. Nema više besplatnog lečenja i školovanja i socijalne pomoći od 1000 dolara mesečno za radno sposobne a nezaposlene Libijce. Tražili su, dobili su.
Ponedeljak 16.05.2011. 04:36
Zveri ne odustaju sve dok ne proliju svu tudju krv.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online