Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 03.05.2011.
10:44
Blic A

Obama gledao “prenos ubistva“ Bin Ladena

Predsednik SAD Barak Obama i njegovi najbliži saradnici su u Beloj kući uživo pratili ubistvo Osame bin Ladena, najtraženijeg svetskog teroriste, koji je ubijen u pakistanskom gradu Abotabadu, u borbi sa američkim specijalcima.

Za šlem jednog od specijalaca, pripadnika jedinice “foke”, tokom akcije sprovedene u nedelju ujutru bila je pričvršćena kamera koja je prenosila tok akcije.

Barak Obama sa saradnicima gleda uživo akciju "foka" u Abotabadu
 


Bela kuća je objavila fotografiju na kojoj se vide američki predsednik i njegov tim za nacionalnu bezbednost kako u noći između subote i nedelje gledaju prenos uživo iz Abotabada. Na levoj strani slike su potpredsednik Džon Bajden i predsednik Barak Obama, a potom možete da vidite da sede, s leva: brigadni general Maršal Veb; Denis Mekdonou, zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost; državna sekretarka Hilari Klinton; sekretar za odbranu Robert Gejts. 

Stoje, s leva: admiral Majk Malen; Tom Donilon, savetnik za nacionalnu bezbednost; Bil Dejli, šef osoblja Bele kuće; Toni Binken, potpredsednikov savetnik za nacionalnu bezbednost; Odri Tomason, direktorka za borbu protiv terorizma; Džon Brenan, predsednikov pomoćnik za unutrašnju bezbednost i borbu protiv terorizma; Džejms Kleper, direktor Nacionalne obaveštajne službe. 

Na fotografiji snimljenoj posle završetka akcije, primetno je olakšanje na licima članova Obaminog tima. Na digitalnom satu, na zidu levo u pozadini, vidi se da je akcija završena oko 2 sata posle ponoći po vremenu u Tripoliju, koji je u istoj vremenskoj zoni kao i Srbija.

Obama (okrenut leđima) i njegovi saradnici po završetku akcije u kojoj je ubijen Osama Bin Laden
 


Prema informacijama američkih medija, Obama i njegovi ministri su pratili ceo tok napada na vođu Al-kaide. Džon Brenan, predsednikov pomoćnik za unutrašnju bezbednost i borbu protiv terorizma, kasnije je rekao da je Obamina reakcija kada je Bin Laden ubijen bila:


- Imamo ga!

POVEZANE VESTI

Utorak 03.05.2011. 10:58
Poslednja vest,Bin Laden imao plasticnu operaciju lica,valjda se setili kako da opravdaju sto nema snimaka ubijenog,jer nebi ga niko prepoznao.Sta li sve nece izmisliti da manipulisu sa masama.
Utorak 03.05.2011. 11:13
Prema snimcima unutrašnjosti kuće, Osama jedva da je imao novaca hleba da jede, a krevet kao da je sam pravio. Mogli su baš da unesu malo više mašte, ovo su baš otaljali, pa ako prođe prođe.
Utorak 03.05.2011. 11:04
jaki samo na recima.....dajte video svetu da se uveri........dali bi ga oni odmah da ga imaju ali nazalost najgnusnija laz i shvatili su i sami da su ovo proturili sa dosta propusta........ko zna da oni na ovoj slici ne gledaju ragby mec
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online